Vakantie Macedonië voedingsadvies suppelemten en essentiële olie

Vakantie Macedonië, voeding, supplementen en essentiële olie

 

Vakantie Macedonië, een prachtig land. Als je gluten– en zuivelvrij wilt eten, dan moet je wel even zoeken. In de kleine restaurantjes is de menukeuze bepekt. Op het menu staan standaard: pizza, pasta, vis uit het meer en vlees van de gril. Doordat alles zo goedkoop is ging mijn puber natuurlijk helemaal los in de supermarkt. 2L Cola voor € 0,80 en eindeloze suiker-gluten broodjes. Weinig groenten, veel gluten, suiker en vlees. Mijn essentiële oliën van doTERRA kwamen hier goed van pas. Ze brachten een beetje rust in het gezin. Daarnaast had ik wat supplementen meegenomen als tegenhanger voor het minder gezonde eten.

Vakantie Macedonië voedingsadvies, supplementen en essentiële olie

Deze vakantie heb ik zonder nadenken geboekt. We wilden vliegen, weer eens wat anders dan Frankrijk en natuurlijk mocht het niet teveel kosten. Macedonië vakantie is goedkoop. Het hotel inclusief ontbijt, maar ook het leven daar. Je kan voor € 6,- per persoon uit eten. Ik dacht dat het wel los zou lopen, komt wel goed en we gaan het zien.

Vakantie Macedonië – voedingsadvies

De keus bij het ontbijt was niet zo groot en bestond voor een deel uit dingen die wij niet eten. Zoals zuivel en gluten. Gelukkig zijn er in een hotel altijd wel eieren bij het ontbijt, gekookt, gebakken of scrumbled. Vers fruit was er ook elke dag. De medewerkers van het hotel waren niet te beroerd om de gekochte watermeloen in stukjes te snijden. Zo aten we elke dag toch fruit. Af en toe een wit stokbroodje maakt ook niet uit, in feite zit daar niets in. Als je darmklachten hebt en je wilt graag brood eten, eet dan wit brood. Geen vezelrijk bruin brood dat irriteert alleen maar.

De hele dag door eten is niet goed, daarvan kan je insulineresistent worden en telkens als je gaat eten gaat je lichaam in de ontstekingsstand. Daarom gingen we niet altijd lunchen. De keus bij de restaurantjes was niet reuze. Bijna alles met gluten, zuivel, zoogdierenvlees en als groenten wat tomaat en komkommer met kaas eroverheen. Er was één restaurant waar ze ook echt Macedonisch eten verkochten, stoofpotjes met groenten en rundvlees. De kinderen mochten kiezen wat ze wilden, maar moesten ook met zijn drieën het stoofpotje opeten. Op deze manier kregen ze toch wat groenten binnen.

Vakantie Macedonië – supplementen

Voordat we gingen had ik intussen wel wat informatie over Macedonië vakantie ingewonnen. Wat ik vooral las dat mensen ziek worden van het meer van Ohrid. Wij zaten ook aan dat meer. Om te zorgen dat je lichaam geen last krijgt van de bacteriën in het meer of het andere eten is het belangrijk je darmen van te voren een beetje te helpen. Hiervoor heb ik een week van te voren iedereen dagelijks probiotica gegeven. Deze probiotica deed ik door onze eiwit shake.

Daarnaast had ik als supplementen onder andere magnesium en visolie meegenomen. Magnesium en visolie zie ik als een soort basissuppletie. Bij veel processen in het lichaam wordt magnesium gebruikt, vooral om te ontspannen. Op vakantie zou je ook moeten ontspannen, het mooie weer, een andere omgeving en niet werken. Door het andere eten krijg ik op vakantie vaak wel last van obstipatie. En dan biedt magnesium uitkomst. Daardoor kan je darm ontspannen.

De visolie is om te zorgen dat iedereen relaxed doet naar elkaar. Als je darmen geprikkeld zijn dan doe je als mens ook geprikkeld. Daarnaast is de visolie als compensatie voor het minder vis eten. Ook helpt visolie bij ontstekingen. De suikers, het zoogdieren vlees en de gluten zorgen onbedoeld voor kleine ontstekingsreacties. Dan helpt de visolie.

Essentiële oliën op vakantie

De oliën zorgen voor een fijne geur, de geur van thuis.

Op dit artikel zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie in dit artikel is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.