voedingsadvies

Voedingsadvies orthomoleculair consult in Hilversum

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Tijdens het consult geef ik na een grondige anamnese voedingsadvies op basis van de klacht. Hierbij gaan we de klacht bij de bron aanpakken. Indien nodig kan het advies worden aangevuld met supplementen, een massage of het gebruik van essentiële olie. Om een afspraak te maken klik dan hier.

Orthomoleculair voedingsadvies, de voorbereiding

Via de mail, contact formulier of telefoon heb je laten weten dat er behoefte is aan een orthomoleculair voedingsadvies. Dan plannen we een afspraak in, houd er rekening mee dat het eerste consult ongeveer anderhalf tot twee uur kan duren.

Het orthomoleculair voedingsadvies

Het eerste orthomoleculair voedingsadvies duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Hierin neem ik een uitgebreide anamnese af, een anamnese is een soort vraaggesprek. Van de klacht probeer ik een film te maken en een eerste hypothese. Deze hypothese bespreken we en van daaruit stellen we samen een haalbaar behandelplan op.  Ook wordt er gekeken naar wat we aanvullend op de behandeling kunnen doen. Het inzetten van essentiële oliën van doTERRA wordt hierin meegenomen net als het inzetten van eventuele supplementen.

Ook kijken we of een massage ingezet kan worden. De AromaTouch of symphony of the cells zijn massagevormen die bij veel klachten kunnen worden ingezet en een mooie aanvulling zijn op het orthomoleculair voedingsadvies. Als er tijd (en zin) over is, dan zal ik de massage geven, mijn tafel zet ik altijd klaar. Een massage zorgt voor een betere band tussen de cliënt en therapeut, maar de cliënt moet zich daar wel comfortabel bij voelen.

De anamnese , de film van de klacht de eerste hypothese en het behandelplan werk ik uit in een cliëntendossier. Dit dossier stuur ik je op per mail. Hierin worden het orthomoleculair voedingsadvies, de supplementen en andere aanvullingen uitgebreid omschreven.

Een aantal weken na het eerste orthomoleculair voedingsadvies zien we elkaar weer. Dan kijken we hoe het met het met je gaat. Daarbij kijken we of het behandelplan nog voldoende is. We bespreken de resultaten en indien nodig passen we het behandelplan aan.

Hoe lang duurt het traject van orthomoleculair voedingsadvies?

Als het traject van orthomoleculair voedingsadvies is ingezet, duurt het enkele maanden voordat het doel is bereikt. Doordat de veranderingen langzaam gaan, zal het resultaat wel blijvend zijn. Tenslotte is dat wat je wilt. Terwijl je lekker blijft eten toch aan je klachten werken. Het traject duurt dan wel een paar maanden, maar wij hoeven elkaar niet elke week te zien. Twee of drie consulten zou genoeg moeten zijn. Voor kleine vragen tussendoor mag je mij altijd mailen of bellen, grote vragen of bloeduitslagen moeten wachten tot een volgend consult. 

PNI

PNI is een wetenschap die is gebaseerd op onderzoek en literatuur. Mijn PNI docent is Leo Pruimboom van Naturafoundation. Deze wetenschap heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en kijkt naar alle systemen in het lichaam. Hierin staat de “P” voor de Psyche, de “N” voor de neurologie en de “I” voor het immuunsysteem. Voor het totaal plaatje wordt er ook gekeken naar de endocrinologie, de sociologie en zelfs naar transgene rationele aspecten.

Jouw klacht is de foto en om de oorzaak hiervan te achterhalen, draai ik de biomedische film terug. Uit de film zal blijken welke werkingsmechanismen actief zijn en ik wil graag weten welk mechanisme overheerst. Zijn het de hersenen, het immuunsysteem of de psyche. Het interessante aan de wetenschap PNI is dat je met de juiste film altijd tot de oorzaak van de oorzaak komt. Het maken van de film doen we samen, het is tenslotte jouw film. En op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Gaan we eerst aan de slag met de psyche of de hersenen of het immuunsysteem. Alles wordt duidelijk met de PNI.

MBOG

erkend door MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair voedingsadvies deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

Doe de zorg vergoeding check hier

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, SCAG. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.

Kunnen afspraken ook telefonisch?

Kan het orthomoleculair consult niet per mail of telefonisch? Dat kan zeker. Al geef ik er de voorkeur aan je te zien. Aan iemands lichaamstaal, gezicht of geur kan je veel afleiden. Als je erg immobiel bent of ver weg woont is een consult per mail of telefoon natuurlijk een goede uitkomst. Ik kan je wat vragen per mail sturen, die we dan later per telefoon bespreken. Op basis van dit gesprek stel ik een behandelplan op wat ik je dan mail. Voor de tijd die ik nodig heb om het behandelplan uit te werken, stuur ik je een factuur. 

Tarieven*

orthomoleculair voedingsadvies € 100,- p/u
AromaTouch / ontspanningsmassage  € 60,-
Guasha en Diem Cham gezichtsmassage 50 minuten € 50,-
Symphony of the Cells behandeling € 70,-
massage 25 minuten € 30,-
massage 50 minuten € 50,-
massage 80 minuten € 80,-

* tarieven zijn inclusief 21% btw

Voor het maken van een afspraak klik hier

 Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.