sportmassage

Sportmassage Hilversum

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Een sportmassage is een wat stevigere vorm van masseren dan bijvoorbeeld de ontspanningsmassage. Er zijn veel verschillende sportmassage ’s mogelijk. Zoals gespecialiseerde sportmassage voor voetballers en hardlopers. Bij de sportmassage worden ook bindweefselmassage technieken gebruikt. Bindweefselmassage kan ook worden ingezet tegen cellulitis.

Sportmassage

sportmassage of ontspannings massage een massage is altijd fijn

Nadat je een zware inspanning heb geleverd of na een dag  zitten een massage is altijd fijn. De doorbloeding wordt gestimuleerd hierdoor zorgt de massage voor een sneller herstel. Voor een sportmassage, ontspanningsmassage, bindweefselmassage, AromaTouch en zwangerschapsmassage kun je bij mij terecht. Ik heb thuis een praktijkruimte met massagetafel.

Sportmassage bij hardlopers

Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de knie en het onderbeen. Vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment. Dit wordt gevolgd door een landing op één been en voet. De landingsvoet vangt hierbij een gewicht van zo’n 250 kg op met behulp van de knie, enkel en voetgewrichten. De spieren van het onderbeen en rondom het kniegewricht zijn de schokbrekers. Daardoor is het niet vreemd dat als je niet goed getraind bent of moe, de kans op blessures groter is. Ook speelt de opbouw van de training een rol. De massage zal bestaan uit:

  • Massagetechnieken voor de spieren van de voet
  • Massage van de kuit en buitenkant van het onderbeen
  • Triggerpoint technieken
  • Bindweefselmassage technieken
  • Schuddingen van de knie en enkel gewrichten

Als je als hardloper erge last hebt van je hamstrings, dan geef ik je de gespecialiseerde massage voor voetballers. Hierbij staan de hamstrings en de billen centraal.

Sportmassage bij voetballers

sportmassage bij voetballers foucus op de hamstrings

Er zijn veel sportmasseurs actief in de voetbal wereld. En met zo’n 760.000 voetbal blessures per jaar is dat hard nodig. Een gespecialiseerde massage voor voetballers is dus geen overbodige luxe, op deze manier kunnen al deze blessures goed verholpen worden.

Hoe komt voetbal dan zo blessure gevoelig? Dat komt omdat het een intensieve interval en contact sport is.  Hierdoor is er zelfs een grote kans dat een voetballer op de spoedeisend hulp terecht komt.  Naast de trauma’s aan de knie en enkel, komen er ook verschillende vormen van spierblessures in het bovenbeen voor. Meestal betreft het dan de hamstrings.

Het voorkomen van hamstringblessures heeft hiermee een hoge prioriteit. Daarbij zijn een goede trainingsopbouw en wedstrijdritme van belang. Deze gespecialiseerde massage staat geheel in het teken van de bil en de hamstrings. Voor hardlopers is deze massage ook een echte aanrader.

Wat te doen bij een spierscheur

Klik hier om te lezen welke voeding, supplementen en essentiële oliën er handig zijn bij een spierscheur.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.