orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde en kPNI

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Een orthomoleculair therapeut zet voeding in als medicijn. Afhankelijk van de klacht geef ik voedingsadvies of een massage. Wil je een afspraak voor een orthomoleculair voedingsadvies? Klik dan hier.

Orthomoleculaire geneeskunde

“Wat de vader van de ziekte ook is, de moeder is altijd verkeerde voeding”
Hippocrates (460-370 v. Chr., grondlegger reguliere geneeskunde)

Aan de moeder kunnen we wat doen. Of het nu gaat om een allergie of moeheid een deel van de oplossing ligt altijd in de voeding. En een deel van de oorzaak ligt doorgaans in de darmen.  Ik zal je uitleggen welke relatie er bestaat tussen verkeerde voeding en het ontstaan van de klacht. Daarbij gaan we samen op zoek naar de verstoring want daarin ligt de oplossing. Waardoor ben je ziek geworden? Welke biochemische processen spelen daarbij een rol? Welk werkingsmechanisme is verstoord? Wanneer we dat hebben vastgesteld maken we een plan van aanpak.

Van jou heb ik de wil nodig om samen met mij kritisch naar je voedingspatroon en leefstijl te kijken. Ook heb ik informatie nodig over de behandelingen die je al hebt gehad. Welke medicijnen je gebruikt en waar jij je goed bij voelt. Daarmee zullen we tot een oplossing komen waar jij je prettig bij voelt. Dat is wat een orthomoleculair therapeut voor jou kan doen.

kPNI

kPNI is een wetenschap die is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en literatuur. Deze wetenschap heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en kijkt naar alle systemen in het lichaam. Hierin staat de “k” voor klinische, de  “P” voor de Psyche, de “N” voor de neurologie en de “I” voor het immuunsysteem. Maar voor het totaal plaatje wordt er ook gekeken naar de endocrinologie, de sociologie en zelfs naar transgene rationele aspecten. Jouw klacht is de foto en om de oorzaak hiervan te achterhalen, draai ik de biomedische film terug. Uit de film zal blijken welke werkingsmechanismen actief zijn en ik wil graag weten welk mechanisme overheerst. Zijn het de hersenen, het immuunsysteem of de psyche. Het interessante aan de wetenschap PNI is dat je met de juiste film altijd tot de oorzaak van de oorzaak komt. Het maken van de film doen we samen, het is tenslotte jouw film. En op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Gaan we eerst aan de slag met de psyche of de hersenen of het immuunsysteem. Alles wordt duidelijk met de PNI.

PNI is een wetenschap die is gebaseerd op onderzoek en literatuur. Mijn PNI docent is Leo Pruimboom van Naturafoundation. Deze wetenschap heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en kijkt naar alle systemen in het lichaam. Hierin staat de “P” voor de Psyche, de “N” voor de neurologie en de “I” voor het immuunsysteem. Voor het totaal plaatje wordt er ook gekeken naar de endocrinologie, de sociologie en zelfs naar transgene rationele aspecten.

Hoe gaan we te werk

Jouw klacht is de foto en om de oorzaak hiervan te achterhalen, draai ik de biomedische film terug. Uit de film zal blijken welke werkingsmechanismen actief zijn en ik wil graag weten welk mechanisme overheerst. Zijn het de hersenen, het immuunsysteem of de psyche. Het interessante aan de wetenschap PNI is dat je met de juiste film altijd tot de oorzaak van de oorzaak komt. Het maken van de film doen we samen, het is tenslotte jouw film. En op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Gaan we eerst aan de slag met de psyche, de hersenen of het immuunsysteem. Alles wordt duidelijk met de PNI.

De oplossing ligt bij voeding, supplementen, bewegen of een fijne massage. Daardoor zal jij je beter voelen met meer energie. Zo simpel is het. We boeken niet van de ene dag op de andere resultaat, maar je wordt wel op een natuurlijke manier van jouw klachten verlost. Waarbij we niet aan symptoombestrijding doen, maar de klacht bij de bron aanpakken.

Register kPNI

kPNIOm de PNI een groter draagvlak te geven in Nederland ben ik lid van het register voor de kPNI Hier zijn meerdere PNI therapeuten aangesloten en zo vind je altijd iemand bij jou in de buurt. De therapeuten uit het register voldoen aan hoge eisen. Een aantal heeft zelfs een master in de PNI, hier ben ik er één van. Als vanzelfsprekend worden we elk jaar weer bijgeschoold.

Dankzij de PNI kunnen we mooie goed onder bouwde behandeladviezen geven. Deze sluiten doorgaans  goed aan bij een eventuele reguliere behandeling die je volgt bij jouw  arts of specialist. Hierbij wordt rekening gehouden met hoe de medicatie werkt en eventuele interactie tussen de medicatie en supplementen. Dankzij de medische achtergrond en kennis kan een PNI therapeut in gesprek gaan met jouw arts of specialist.

orthomoleculair therapeut

MBOG

erkend door MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair voedingsadvies deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

Doe de zorg vergoeding check hier

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, SCAG. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.