Orthomoleculair therapeut en voedingsadvies

Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Een orthomoleculair therapeut zet voeding in als medicijn. Afhankelijk van de klacht geef ik voedingsadvies of een (sport)massage. Wil je een afspraak voor een orthomoleculair voedingsadvies? Klik dan hier.

Orthomoleculair therapeut

“Wat de vader van de ziekte ook is, de moeder is altijd verkeerde voeding”
Hippocrates (460-370 v. Chr., grondlegger reguliere geneeskunde)

Aan de moeder kunnen we wat doen. Of het nu gaat om een allergie of moeheid een deel van de oplossing ligt altijd in de voeding. Een deel van de oorzaak ligt doorgaans in de darmen.  Ik zal je uitleggen welke relatie er bestaat tussen verkeerde voeding en het ontstaan van de klacht. Daarbij gaan we samen op zoek naar de verstoring want daarin ligt de oplossing. Waardoor ben je ziek geworden? Welke biochemische processen spelen daarbij een rol? Welk werkingsmechanisme is verstoord? Wanneer we dat hebben vastgesteld maken we een plan van aanpak.

Van jou heb ik de wil nodig om samen met mij kritisch naar je voedingspatroon en leefstijl te kijken. Ook heb ik informatie nodig over de behandelingen die je al hebt gehad. Welke medicijnen je gebruikt en waar jij je goed bij voelt. Daarmee zullen we tot een oplossing komen waar jij je prettig bij voelt.

Hoe gaan we te werk?

Ten eerste gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de klachten. Daarmee bepalen we in welke hoek de oplossing ligt. Zoals gezegd zoeken (en vinden) we de oplossing in jouw voeding- en bewegingspatroon. Een massage of essentiële olie kan daarbij ondersteunen. Samen bepalen we wat anders kan. Andere voeding en eventueel wat supplementen, anders bewegen of een fijne massage. Daardoor zal jij je beter voelen met meer energie. Zo simpel is het. We boeken niet van de ene dag op de andere resultaat, maar je wordt wel op een natuurlijke manier van jouw klachten verlost. Waarbij we niet aan symptoombestrijding doen, maar de klacht bij de bron aanpakken.

Wat komt erbij kijken?

Met voeding en beweging adviezen ga ik jou helpen. Indien nodig schrijf ik supplementen voor. Supplementen zijn een aanvulling op de voeding. Het is de bedoeling om alle goede stoffen uit de voeding te halen. Soms is het nodig om tijdelijk bepaalde stoffen in een hoge dosering te nemen. Dan volstaat voeding alleen niet. Daarbij wil niemand vier kilo vis per dag eten om genoeg omega 3 binnen te krijgen. Vandaar dat een supplement uitkomst kan bieden. In mijn bericht magnesium en visolie bij een chagerijnig kind kun je lezen hoe ik supplementen toepas in mijn gezin.

MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair voedingsadvies deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Doorgaans krijgt iemand per dag € 40,- vergoed tot een maximum wat afhangt van aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

Doe de zorg vergoeding check hier

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Klachten Commissie Alternatieve Behandelwijzen, KAB. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.KAB

erkend door MBOG

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.