oerlogisch

Oerlogisch logo de betekenis

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Het Oerlogisch logo, wat betekent dat nu eigenlijk? En hoe is het logo tot stand gekomen? Dat zal ik hieronder uitleggen. Ik ben namelijk best wel trots op mijn logo.

De betekenis van het Oerlogisch logo

Als orthomoleculair therapeut zal ik als basis voor mijn voedingsadvies het ‘oer’ dieet gebruiken. Dit houdt in: eten zoals de mensen vroeger aten. Veel groenten, suikers uit fruit, vis, schaal en schelpdieren, gevogelte en af en toe zoogdieren vlees. Geen bewerkte pructen, geen pakjes of zakjes. Daarnaast geen tarwe, zuivel of nachtschade producten. Dat veel klachte zullen verdwijnen als je overstapt op het ‘oer’ dieet is voor mij logisch. Vandaar de naam: ‘Oerlogisch‘.

Moleculen

het onstaan van het Oerlogisch logo

Doordat ik organische chemie heb gestudeerd, ben ik moleculen minnend. Daarom wist ik al snel dat mijn logo iets met moleculen zou moeten zijn. Toen heb ik Matt Baaij van Illumatie een mail gestuurd met de vraag of hij mij kon helpen. Matt is al heel lang één van de beste vrienden van mijn broertje. Ik heb Matt mijn wensen doorgegeven en hij is aan de slag gegaan. Eerst kwam er een rupsje dat was het begin. Natuurlijk wilde ik een molecuulformule met betekenis. Het liefst een C6 koolstof skelet, maar dat werd te lang. Dus moesten we op zoek naar iets anders. Als orthomoleculair therapeut behandel ik vooral mensen met darmklachten. Daarmee was het idee voor een molecuul dat belangrijk is voor de darmen geboren.

Boterzuur – C4H8O2

Wat is boterzuur? Boterzuur komt voor in boter. Met name in ranzig (bedorven) geworden  boter. Maar ook in zweet en veel sterk ruikende kaas soorten. De geur wordt vaak geaccioseerd met die van ’tenenkaas’. Ook in het lichaam komt boterzuur voor. Boterzuur is noodzakelijk voor een gezonde darm. Zo halen de darmcellen 70% van hun energie uit boterzuur. Het is een zogenaamde korte-keten-vetzuur en daardoor makkelijk te gebruiken. Ook gaat boterzuur de vorming van darmkanker tegen. De darmflora fermenteert suikers en zo wordt boterzuur gevormd. Daarom is een goede darmflora zo belangrijk.

Het samenvoegen van alle elementen

Zoals je kan zien wordt het kopje van de rups gevormd door: O=C-OH of wel CO2H. De zuurstofmoleculen, de twee ‘O’s zijn de voelsprieten en het koolstofmolecuul, de ‘C’ is het kopje. Omdat ik twee keer een ‘O’ nodig had voor de naam ‘Oerlogisch’  koos ik voor boterzuur. Boterzuur bevat namelijk twee zuurstofmoleculen. Na de kop komt het lijf. Het lijf bestaat uit CH2-CH2-CH3. Koolstofmoleculen en waterstofatomen. Waarbij één van de H’s van de middelste CH2 als ‘i’ gebruikt wordt.  De koolstofmoleculen, de C’s, vormen het lijf. En de waterstofatomen vormen de voetjes van de rups. In de scheikundige wereld is het gebruikelijk om de zuurstofmoleculen, de ‘O’, rood te kleuren. Koolstofmoleculen, de C’s, worden zwart gekleurd. Tot slot blijven de waterstofatomen, de H’s, wit.

De logica van het oerdieet en de molecuulformule van boterzuur vormen samen het logo Oerlogisch. Waar ik erg trots op ben.

het Oerlogisch logo

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.