bindweefselmassage

Bindweefselmassage Hilversum sportmassage

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Bindweefselmassage is een intensieve massage techniek gericht op het herstellend vermogen van de huid. Hierbij wordt de doorbloeding gestimuleerd en verklevingen worden losgemaakt. Hierdoor wordt de huid aangezet tot versteviging en cel vernieuwing.

Bindweefselmassage

Bij een bindweefselmassage houd ik net als bij een orthomoleculair voedingsadvies eerst een anamnese.

Deze massage techniek is toepasbaar als begin van elke sportmassage. Hiervoor gebruik ik hem ook. Als iemand komt voor een massage speciaal voor hardlopers, dan begin ik altijd eerst met bindweefselmassage. Het effect van deze massage is groot doordat de opneembaarheid van de huid wordt verbeterd en de huid los komt. Hierdoor laten mensen soms letterlijk hun problemen los. Daarna gebruik ik een tussenstof zodat ik de andere technieken kan toepassen.

Omdat men de massage doorgaans niet als heel prettig ervaart, eindig ik de bindweefselmassage met een ontspannende massage. Hiermee komt het behandelde weefsel tot rust en ga jij met een prettig gevoel naar huis.

De rug bij bindweefselmassage

Aan de rug valt veel af te lezen. Want de plaatsen op de rug staan in relatie tot de rest van het lichaam. Zo kan je aan de rug zien of iemand last heeft van zijn darm of juist van zijn voet. Als de oorsprong van de klacht zich op de rug bevindt, zal ik de massage ook op de rug geven. Indien nodig geef ik ook een voedingsadvies.

Na de anamnese voer ik een klein onderzoek uit op de rug. Daarbij zal ik naar de huid kijken, de temperatuur voelen en de gevoeligheid meten door de huid op te pakken. Op deze manier breng ik in kaart waar de klacht(en) zich bevinden.

Bindweefselmassage tegen cellulitis

Tegen cellulitis op de armen en/of benen is deze massage ook goed in te zetten. Dan zal ik je de eerste twee weken twee keer per week behandelen en daarna nog drie à vier weken één keer per week. Daarna kom je om de vier tot zes weken terug voor een soort onderhoud behandeling. Doordat de manier van masseren stevig is zal de doorbloeding sterk worden gestimuleerd. Hierdoor zullen de deukjes in de huid minder diep worden en het huidoppervlak wordt gladder en strakker.

Na de bindweefselmassage zal ik afsluiten met een ontspannende massage. Hierbij zal ik de Pepermunt en DeepBlue olie van doTERRA gebruiken. Na de massage voelen jouw benen heerlijk aan. 

Gezicht bindweefselmassage

De bindweefselmassage voor het gezicht is toe te passen bij vele indicaties. Hierbij kan je denken aan een vale en vermoeide huid, acne, littekenvorming en het verjongen van de huid. Door de massage wordt het effect van huidverzorgingsproducten vergroot. De bindweefselmassage bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot cel vernieuwing. De conditie van de huid verbetert aanzienlijk en wordt gladder en strakker. Om de lijntjes in het gezicht en decolleté te verminderen en huidverslapping tegen te gaan is de bindweefselmassage zeer geschikt. Het beste resultaat wordt bereikt met een kuur van zes weken, waarin het gezicht en decolleté één keer per week worden gemasseerd. Daarna raad ik aan om het eens in de drie weken te herhalen voor een blijvend effect. De bindweefselmassage kan goed afgewisseld worden met de Guasha. Beide technieken zorgen voor verjonging van de huid doorat ze de celdeling bevorderen en de huid verstevigen door het aanmaken van nieuw bindweefsel.

Ook is er een holistische visie bij de bindweefselmassage. In het gezicht zitten namelijk de accupunctuur punten voor de verschillende organen. Als een cliënt aangeeft bepaalde klachten te hebben, kan ik deze extra punten meenemen in de massage. Ook kan ik er voor kiezen om bij specifieke klachten meer gebruik te maken van de technieken van de Dien Cham.

Hoe gaat de massage in zijn werk

Zoals bij elke behandeling zal ik eerst een korte anamnese houden, een klein vraaggesprek. Hierbij zal ik bepalen of de bindweefselmassage als behandeling geschikt is. Daarna zal ik de huid reinigen met een zachte milk en tonic van het merk cenzaa Als de huid gereinigd is doen we eerst wat ontspannende ademhalingsoefeningen. Na de oefeningen begint de behandeling met een ontspannende gezicht,- nek,- en schouder,- massage. Voordat ik de bindweefselmassage begin doe ik eerst de cupping. Op deze manier bereid ik de huid voor op de massage. Na de cupping volgt de
bindweefselmassage en ik sluit af met een massage van de nek en schouders.

Wat te doen bij een spierscheur

Klik hier om te lezen welke voeding, supplementen en essentiële oliën er handig zijn bij een spierscheur.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.