bindweefselmassage

Bindweefselmassage Hilversum sportmassage

Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Bindweefselmassage is een intensieve massage techniek gericht op het herstellend vermogen van de huid. Hierbij wordt de doorbloeding gestimuleerd en verklevingen worden losgemaakt. Hierdoor wordt de huid aangezet tot versteviging en cel vernieuwing.

Bindweefselmassage

Bij een bindweefselmassage houd ik net als bij een orthomoleculair voedingsadvies eerst een anamnese.

Deze massage techniek is toepasbaar als begin van elke sportmassage. Hiervoor gebruik ik hem ook. Als iemand komt voor een massage speciaal voor hardlopers, dan begin ik altijd eerst met bindweefselmassage. Het effect van deze massage is groot doordat de opneembaarheid van de huid wordt verbeterd en de huid los komt. Hierdoor laten mensen soms letterlijk hun problemen los. Daarna gebruik ik een tussenstof zodat ik de andere technieken kan toepassen.

Omdat men de massage doorgaans niet als heel prettig ervaart, eindig ik de bindweefselmassage met een ontspannende massage. Hiermee komt het behandelde weefsel tot rust en ga jij met een prettig gevoel naar huis.

De rug bij bindweefselmassage

Aan de rug valt veel af te lezen. Want de plaatsen op de rug staan in relatie tot de rest van het lichaam. Zo kan je aan de rug zien of iemand last heeft van zijn darm of juist van zijn voet. Als de oorsprong van de klacht zich op de rug bevindt, zal ik de massage ook op de rug geven. Indien nodig geef ik ook een voedingsadvies.

Na de anamnese voer ik een klein onderzoek uit op de rug. Daarbij zal ik naar de huid kijken, de temperatuur voelen en de gevoeligheid meten door de huid op te pakken. Op deze manier breng ik in kaart waar de klacht(en) zich bevinden.

Bindweefselmassage tegen cellulitis

Tegen cellulitis op de armen en/of benen is deze massage ook goed in te zetten. Dan zal ik je zes weken lang elke week ongeveer een uur behandelen. Daarna kom je om de vier tot zes weken terug voor een soort onderhoud behandeling. Doordat de manier van masseren stevig is zal de doorbloeding sterk worden gestimuleerd. Hierdoor zullen de deukjes in de huid minder diep worden en het huidoppervlak wordt gladder en strakker.

Na de bindweefselmassage zal ik bij de tussenstof de Grapefruit olie van doTERRA gebruiken. Deze olie heeft een zeer positief effect op de cellulitis.

Wat te doen bij een spierscheur

Klik hier om te lezen welke voeding, supplementen en essentiële oliën er handig zijn bij een spierscheur.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.