AromaTouch massage

AromaTouch massage met essentiële olie

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

AromaTouch is een heerlijke massage met de essentiële oliën van doTERRA. Deze bijzondere techniek is ontwikkeld door David Hill. Hij is een expert op het gebied van therapeutische toepassingen van essentiële olie. Als orthomoleculair therapeut sta ik helemaal achter deze massage.  De massage verlaagt de stress hormonen, geeft een boost aan je immuunsysteem en vermindert ontstekingen. Ook verbetert de massage de communicatie tussen de organen en het weefsel via het centrale zenuwstelsel.

AromaTouch massage met essentiële olie

De AromaTouch massage met de essentiële olie van doTERRA is een bijzondere ervaring. AromaTouch staat ook echt voor “touch”, dat betekent lichte aanraking. Het tegenovergestelde van bindweefselmassage. Aanraking is belangrijk voor ons lichaam. De huid zit vol receptoren om deze waar te nemen. Een fijne aanraking zorgt ervoor dat onze dopamine en serotonine levels omhoog gaan. Dit geeft een fijn gevoel en verlaagt de stresshormonen.

Hoe gaat de AromaTouch massage in zijn werk?

Ik geef de AromaTouch in vier verschillende stappen. Elke stap bevat twee oliën. De stappen zijn: stress vermindering, het immuunsysteem versterken, ontstekingen in het lichaam verminderen (LGI) en de communicatie verbeteren tussen weefsel en organen via het centrale zenuwstelsel. Als orthomoleculair therapeut met kPNI kennis sta ik 100% achter deze massage techniek. Veel cliënten hebben last van stress, laaggradige ontstekingen en een niet goed functionerend immuunsysteem. Dat je door middel van deze fijne massage op zoveel gebieden tegelijk werkzaam bent is natuurlijk fantastisch.

Doordat de oliën allemaal unieke eigenschappen hebben en in een bepaalde volgorde worden gebruikt, is de massage een bijzondere ervaring. De olie wordt aangebracht in drie tot vijf druppels op de rug en dan met de speciale “touch” handgrepen verdeeld. Hierbij wordt er gewerkt met de meridianen die langs de wervelkolom lopen. Ook krijgen de viscerale punten langs wervelkolom en onder de voeten een “touch”. De geuren die vrijkomen tijdens de massage werken zowel voor de cliënt als de masseur op lichaam en geest. De massage duurt ongeveer 60 minuten en is voor iedereen toegankelijk.

De massage vindt plaats op de rug, het hoofd, aan de oren en onder de voeten (reflexzones). Het is raadzaam een loszittende broek aan te trekken en geen belangrijke afspraken te plannen na de massage. Houd er rekening mee dat er olie in je haren komt en je na de massage geen gala kapsel hebt. Je sieraden zoals ketting en oorbellen moeten worden afgedaan. Na de massage kunnen er allerlei gevoelens loskomen. De een raakt emotioneel, terwijl bij de ander de rug koud en warm tegelijk aanvoelt. Je zult heel ontspannen zijn en het lekkerste is de massage in de avond te plannen.

Kan ik de AromaTouch doen als ik zwanger ben?

Ook een zwangere kan een AromaTouch massage krijgen. Een zwangere vrouw masseer ik in de zijligging. Ik overleg met de zwangere of ze de geuren lekker vindt, want bij een zwangere vrouw staat het comfort voorop. Ik zou niet willen dat ze misselijk wordt door een bepaalde geur. Tot nu toe reageren de zwangere zeer positief op de AromaTouch massage. Ontspanning kan natuurlijk ook niet slecht zijn voor de baby! Bij zwangere vrouwen gebruik ik de essentiële olie in een lagere hoeveelheid en meer verdund met draagolie.

De oliën die worden gebruikt en hun werkzaamheid

Stressvermindering: Balance en Lavendel

De Balance zorgt voor kalmte en een fijn gevoel. Doordat ik met deze twee oliën begin, zal er een verbinding ontstaan tussen mij en de cliënt. Lavendel helpt om de cortisol levels naar beneden te brengen, daarom wordt deze olie ook vaak ingezet om goed te kunnen slapen. Lavendel staat om zijn rustgevende werking bekend. Dit zijn ook goede oliën voor een kind met ADHD.

Versterking immuunsysteem: Melaleuca en OnGuard

Melaleuca wordt ook wel “tea tree” genoemd. Deze olie bevat verschillende ingrediënten en wordt vooral gebruikt omdat hij schimmel werend is, reinigende eigenschappen heeft en het immuunsysteem versterkt.  De OnGuard is echt mijn lievelings olie vanwege de heerlijke geur en zijn super snelle werking. Hij werkt anti bacterieel, anti virus en versterkt het immuunsysteem. Beide oliën zijn goed toepasbaar bijvoorbeeld bij keelpijn.

Verminderen van ontstekingen in het lichaam: AromaTouch en DeepBlue

De AromaTouch is een blend van oliën zoals Grapefruit, Lavendel, Pepermunt. Deze oliën hebben een kalmerende en ontspannen werking. Daarbij heeft de AromaTouch een rustgevende werking voor de huid. Voor tintelingen in de voet is deze olie ook goed te gebruiken. DeepBlue heeft een verwarmende werking op de huid. Deze olie is goed in te zetten bij een sportmassage vanwege zijn goede werking op spieren en gewrichten.

Communicatie verbeteren: Wild Orange en Pepermunt

Ik breng de laatste twee oliën eerst op de voeten aan en daarna op de rug. De Wild Orange is stemming verhogend, geeft energie en is een goede antioxidant. De Pepermunt reinigt de geest, geeft energie en werkt goed tegen hoofdpijn. Samen zorgen ze voor een goede homeostase en balans.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.