Guasha gezicht behandeling voor een jongere huid

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

Guasha

Guasha

“Gua” betekent ‘schrapen’ en “Sha” betekent ‘opgehoopte gifstoffen’. Door het ophopen van gifstoffen wordt de energie geblokkeerd en ontstaan er klachten. Het schrapen doe je met een steen. Meestal is deze steen van Jade, maar ik gebruik een steen van rozenkwarts. Dat komt omdat ik het schrapen zal uitvoeren op het gezicht en de rozenkwarts een wat zachtere steen is. De doorbloedding wordt gestimuleerd en afvalstoffen afgevoerd, hierdoor zal jouw huid er jong en stralend uit zien.

Als men de Guasha uitgevoert op het lichaam kunnen er blauwe plekken ontstaan. In het gezicht zal dit niet gebeuren. Door de druk van het schrapen op de huid ontstaat er een soort “zuiging” onder de huid in het bindweefsel. De “zuiging” zorgt ervoor dat de afvalstoffen omhoog komen en met de steen zal ik deze afvoeren naar de lymfe in de hals. Omdat ik de doorbloeding stimuleer en afvalstoffen omhoog komen, kunnen er in je gezicht rode vlekken ontstaan. Deze trekken later weer weg.

Guasha gezicht massage

De Guasha gezicht massage is een zachte massage. Hierbij zal ik de energie doorstroming, doorbloeding en de lymfe circulatie verbeteren door het schrapen. Hierdoor wordt de huid gladder en strakker. Doordat ik de accupunctuur punten en de mediterranen stimuleer, heeft de Guasha gezicht massage een positieve invloed op de gezondheid. Diegenen die ik tot nu toe de massage heb gegeven, hebben deze als zeer prettig en ontspannen ervaren. Na de massage zijn de rimpels duidelijk al minder diep en de huid straalt. Voor een optimaal resultaat zijn wel meerdere behandelingen nodig.

De Guasha techniek is goed toe te passen in combinatie met Dien Cham. De twee behandelingen vullen elkaar mooi aan. Door de technieken samen toe te passen heb je een optimaal resultaat. Klachten worden minder of verdwijnen zelfs én de huid wordt gladder en strakker.

“Dien” betekent ‘gezicht’ en “Cham” betekent ‘acupunctuur’ in het Vietnamees. Prof. Bui Quoc Chau ontwikkelde deze techniek samen met een team van artsen, wetenschappers en acupuncturisten. Bij de Dien Cham wordt er niet met naalden gewerkt, maar met andere instrumenten om de werking van accupunctuur te bereiken.

Je zou ook kunnen overwegen zelf een steen aan te schaffen. Dan kan je elke ochtend bij het opstaan je gezicht ermee behandelen. Je zal merken dat je gezicht er jonger uit gaat zien en rimpels zachter worden. Als cadeautje aan jezelf, omdat het zo heerlijk ontspannen is, maak je af en toe een afspraak in mijn praktijk. Een behandeling duurt ongeveer 50 minuten en kost € 50,-.

De Guasha geschiedenis 

De schraap techniek is al meer dan tweeduizend jaar oud. Of de Guasha echt uit China komt is niet helemaal zeker. Maar in Chinese geschriften van 200 jaar voor Christus wordt er een schraaptechniek beschreven, waarbij klachten en ziektes uit het lichaam worden geschraapt. In het gezicht zitten zowel accupunctuur punten als energie mediterranen. Deze punten stimuleren en de energie laten stromen heeft een heilzame werking. Eigenlijk is de Guasha gezicht massage een accupunctuur behandeling én bindweefselmassage tegelijk.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.