Rosalie orthomoleculair, PNI & masseur

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

Ik ben Rosalie, orthomoleculair PNI therapeut  en masseur uit Hilversum. Voor een goed voedingsadvies of verschillende soorten massages kun je bij mij terecht. Ik zie je graag in mijn praktijk.

Orthomoleculair, PNI en masseur

Ik heb een man, 3 kids en 3 katten. De katten zijn Ragdolls deze zijn lief, wollig en zacht. Daarvan heb ik een dekkater en een poes waarmee ik fok. Als derde is er een bastaard kitten van onze poes bij gekomen. Daarmee ga ik ook weer fokken met onze kater. Ik woon in Hilversum, daar heb ik mijn praktijk. Ook huur ik een ruimte bij BasicFit Hilversum, hier masseer ik leden en niet-leden van BasicFit Hilversum.

Opleidingen

Rosalie Hoefkens Voedingsdeskundige en Sportmasseur Hilversum

Ik heb HBO organische chemie gestudeerd aan de Hoge School van Amsterdam. Daarna volgde ik de opleiding voor orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI bij Bonusan. Mijn supplementen koop ik bij Bonusan maar ook bij VENAVO. De eigenaar van VENAVO staat elke zaterdag in Hilversum op de markt. Hij heeft veel kennis over zijn supplementen en denkt goed met je mee. Tenslotte heb ik mijn  medische basiskennis gevolgd bij Con Amore. Terwijl ik tegelijkertijd de opleiding voor NGS-sportmasseur bij MYOS Opleidingen volgde. Later heb ik aanvullende massage gerelateerde opleidingen ook bij MYOS Opleidingen gevolgd. Op 28 maart 2019 heb ik mijn praktijk examen voor PNI therapeut met succes afgerond.

Orthomoleculair therapeut

Een orthomoleculair therapeut geeft doorgaans een voedingsadvies. Net als een advies over leefstijl en het gebruik van supplementen. Voedingsadvies is altijd nuttig.  Mits je de adviezen opvolgt. Als gevolg van goede voeding kunnen onderstaande klachten aanzienlijk verminderen:

 • Diarree, obstipatie, Cröhn, PDS
 • Allergieën en eczeem
 • Vermoeidheid en CVS
 • Overgewicht
 • Hoofdpijn en migraine
 • Fibromyalgie
 • Auto-immuunziektes
 • Reuma, artritis
 • Apneu of snurken
 • Depressie
 • Hormonale klachten
 • Hart en vaat problemen of een hoge bloeddruk
 • ADHD, Autisme, MS enz.

PNI

PNI is een wetenschap die is gebaseerd op onderzoek en literatuur. Mijn PNI docent is Leo Pruimboom van Naturafoundation. Deze wetenschap heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en kijkt naar alle systemen in het lichaam. Hierin staat de “P” voor de Psyche, de “N” voor de neurologie en de “I” voor het immuunsysteem. Voor het totaal plaatje wordt er ook gekeken naar de endocrinologie, de sociologie en zelfs naar transgene rationele aspecten.

Jouw klacht is de foto en om de oorzaak hiervan te achterhalen, draai ik de biomedische film terug. Uit de film zal blijken welke werkingsmechanismen actief zijn en ik wil graag weten welk mechanisme overheerst. Zijn het de hersenen, het immuunsysteem of de psyche. Het interessante aan de wetenschap PNI is dat je met de juiste film altijd tot de oorzaak van de oorzaak komt. Het maken van de film doen we samen, het is tenslotte jouw film. En op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Gaan we eerst aan de slag met de psyche of de hersenen of het immuunsysteem. Alles wordt duidelijk met de PNI.

Masseur

Een massage stimuleert de doorbloeding waardoor je sneller hersteld na een inspanning of een dag zitten. Je kan kiezen uit een stevige bindweefselmassage of juist een heerlijke ontspanningsmassage. Door middel van de verschillende specialisaties die ik heb gevolgd kan ik mijn massage goed aanpassen op de wensen van de cliënt. Zodoende kan een hardloper op een specifieke massage voor hardlopers rekenen. Terwijl iemand met lage rug klachten een massage krijgt speciaal hiervoor. Kortom wat voor massage het uiteindelijk ook wordt, het zal altijd bijdragen aan een algeheel gevoel van welbevinden en ga je als herboren weer naar huis. Een aantal massages zijn alleen voor vrouwen, zoals de LomiLomi, zwangerschap massage en de verschillende gezicht massages. Denk hierbij aan de Guasha, Dien Cham of de verschillende bindweefselmassages.

Artikelen

Op de pagina’s,  orthomoleculair advies en biochemische processen kan je lezen hoe ik mijn kennis toepas. Zo gaan mijn artikelen over voeding, supplementen en het gebruik van essentiële olie. Misschien vind je hier nog handige adviezen voor het gesnurk van je man.

Mijn gezin en voeding

Vroeger waren wij een gewoon Hollands gezin en aten aardappels en we namen  bij elke maaltijd een toetje. Intussen weten we wel beter. Want sinds we 75% oer eten zijn onze klachten sterk verminderd. Ook aten wij minimaal zes keer per dag waardoor we vaak moe en prikkelbaar waren. Het voedingscentrum adviseert anders, maar wij blijven bij oer. Op de pagina glutenvrij zal ik hier uitleg over geven. Dus wie weet vind je daar nog wel handige tips voor een gezonde gezellige lunch.

MBOG

erkend door MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair voedingsadvies deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Klachten Commissie Alternatieve Behandelwijzen, KAB. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.

Doe de zorg vergoeding check hier

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.