Dien Cham gezicht reflexzonemassage

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

Dien Cham

“Dien” betekent gezicht en “Cham” betekent acupunctuur in het Vietnamees. Prof. Bui Quoc Chau ontwikkelde deze techniek samen met een team van artsen, wetenschappers en acupuncturisten. Bij de Dien Cham wordt er niet met naalden gewerkt, maar met andere instrumenten om de werking van accupunctuur te bereiken.

Diem Chan

Er werd onderzoek gedaan naar de reflexzonenmassage en een mogelijke overeenkomst tussen gezicht en lichaam. In het gezicht zitten 500 reflexpunten en hiermee is de Dien Cham een reflexzonemassage die meer effect teweeg kan brengen dan acupunctuur. Het principe is hetzelfde als bij de voetreflexmassage. De gedachte hierachter is dat het hele lichaam is terug te vinden in het gezicht. En op deze manier kan je via het gezicht alle delen van het lichaam behandelen. Als voorbeeld: de rug van de neus staat in de verbinding met de wervel kolom . Hierdoor voelt de aanraking van de steen op de neus net zo prettig als een ontspanningsmassage op de rug.

De behandeling

Het leuke aan de Dien Cham vind ik dat hij met elke behandeling gecombineerd kan worden. En op deze manier een mooie aanvulling is op bijvoorbeeld de Guasha. De Dien Cham heeft een grote werking op klachten en ongemakken. Doordat het gezicht zo toegankelijk is, zijn de punten makkelijk te bereiken en te behandelen. Hierdoor is de Dien Cham een methode die je overal en altijd kan gebruiken. Heb je hoofdpijn of slecht geslapen? Een paar punten stimuleren en de klacht vermindert of verdwijnt. Met de steen zal ik op de punten drukken, horizontaal of verticaal wrijven. Als je langskomt voor een gezicht behandeling zal ik de basis Dien Cham technieken toepassen die vooral erg ontspannend zijn en stress verminderen. Als je specifieke klachten hebt, dan kan je dit aangeven. Ik zal bepaalde punten dan extra stimuleren.

Dien Cham in combinatie met Guasha

De Dien Cham techniek is goed toe te passen in combinatie met Guasha. De twee behandelingen vullen elkaar goed aan. De Guasha gezicht massage is een zachte massage. Hierbij wordt de energie doorstroming, doorbloeding en de lymfe circulatie verbeterd. De huid voelt hierdoor gladder en strakker. Omdat ik de accupunctuur punten en de mediterranen stimuleer, heeft de Guasha gezicht massage een positieve invloed op de gezondheid. Diegenen die ik tot nu toe de massage heb gegeven, hebben deze als zeer prettig en ontspannen ervaren. Na de massage zijn de rimpels duidelijk al minder diep en de huid straalt.

Door de technieken samen toe te passen heb je een optimaal resultaat. De klachten worden minder of verdwijnen zelfs én de huid wordt gladder en strakker. Wat ik zelf heel fijn vind aan de Dien Cham is de zeer ontspannende en stress verlagende werking.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.