Essentiële oliën van doTERRA

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

Met de essentiële oliën van doTERRA ondersteun ik mijn behandelingen. Als orthomoleculair therapeut en masseur. De oliën zijn een goede aanvulling en ik geef workshops over de oliën. Dit kan bij jou thuis of bij mij in de keuken. Wil je meer informatie over de workshops of een afspraak maken voor een workshop bij jou thuis, ga dan naar de contact pagina. Voor het maken van een afspraak voor een orthomoleculair consult of een (sport)massage, klik dan hier.

Essentiële Oliën van doTERRA

Wanneer ik essentiële oliën gebruik tijdens  de behandelingen zijn deze ter ondersteuning. Doordat de oliën heel geconcentreerd zijn is de werking krachtig. Bijvoorbeeld citroen daarbij zit de meest werkzame stof in de schil. Toch gebruiken wij doorgaans het sap. Doordat doTERRA de stoffen ook direct uit de schil haalt is de olie erg krachtig.  Als je de oliën in de diffuser doet ruikt de hele ruimte heerlijk. De oliën zijn goed in te zetten bij kleine kinderen en baby’s. Eén druppel verdunde lavendel doet wonderen bij een onrustige baby. Of de Breathe in de diffuser bij een kindje met ademhaling problemen. Door een goede combinatie van voedingsadvies, massage en olie zal de klacht snel verdwijnen.

Workshop

Doordat de oliën makkelijk in gebruik zijn, kun je ze goed integreren in het gezin. Daarom organiseer ik bij mij thuis ook workshops. Wanneer je interesse hierin hebt raadt ik je aan je gegevens achter te laten op de contact pagina. Nadat ik deze heb ontvangen plannen we een datum. Ik kan ook bij jou thuis komen. Dan nodig je zelf de gasten uit en kom ik op de afgesproken datum de workshop geven. Als je thuis niet genoeg ruimte hebt, houden we de workshop bij mij thuis. Voor elke klacht in een gezin is er wel een olie te gebruiken, bij hoofdpijn de Pepermunt bij keelpijn de Melaleuca en Breath  bij het snurken van je man. Zodoende kun je op een natuurlijke manier kwalen bestrijden. Zelfs in ziekenhuizen maken ze gebruik van essentiële oliën. De workshop is laagdrempelig, zonder verplichtingen en gezellig.

Een lijst van oliën die ik gebruik:

Luchtwegen “Breathe”

De Breathe opent en verzacht het weefsel van het ademhalingsstelsel en de huid. Bovendien werkt het tegen bacteriën en virussen die via de lucht overdraagbaar zijn. Ook ondersteund het in een rustige slaap. Bijvoorbeeld bij snurken doe je een druppel onder de voetzool voor het slapen gaan.

Reinigen met citroen 

Ten eerste heeft  citroen een krachtige reinigende werking zowel uitwendig als inwendig. Bovendien heeft het een positieve invloed op de bloedvaten en het hart. En op  het zenuwstelsel, de emotionele balans en de huid. Zo smaakt een druppel citroen olie heerlijk in een glas water. En het reinigt je lichaam.

Spieren “Deep blue”

De Deep blue heeft een zeer positieve invloed heeft op spieren, botten en gewrichten. Het gebruik heeft een verzachtende werking bij spierpijn en pijnlijke gewrichten. Bovendien geeft het gebruik van deze olie tijdens een (sport) massage een nog sneller herstel bij verrekking, kneuzingen en ontstekingen.

Spijsvertering “DigestZen”

DigestZen heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel. Want het is rustgevend voor de darmen en kan brandend maagzuur verzachten.

Immuunsysteem en huid “Frankincense”

De Frankincense heeft zowel een positieve invloed op de emotionele balans als op het immuunsysteem. Daarnaast op het zenuwstelsel en de huid. Bovendien bezit het herstellende en kalmerende eigenschappen.

Lavendel te gebruiken bij alles

Zoals gezegd is lavendel te gebruiken bij alles. Maar het is vooral bekend omdat het ontspannend en kalmerend werkt. Bij twijfel, gebruik dan lavendel.

Zuiveren en immuunsysteem “OnGuard”

Hetzelfde als de Frankincense is de on guard ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Daarbij kan het ook worden gebruikt om de atmosfeer te zuiveren met een diffuser. Tot slot ruikt de OnGuard heel erg lekker.

Sterke oxidant oregano 

Oregano is de heetste olie. Daarom moet deze altijd verdund worden met kokosolie. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem en het ademhalingssysteem. Maar ook op spieren en botten. Tot slot wordt het als smaakmaker gebruikt en als sterke antioxidant.

Ademhaling en spijsvertering gebruik pepermunt

In het bijzonder ruik en smaakt de pepermunt erg lekker. Het wordt veel gebruikt in tandpasta en kauwgom. Het heeft ook een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel en daarnaast op de ademhaling. Je kan een beetje in je mond doen bij een slechte adem. Ook helpt het goed bij een verstopte neus en verkoudheid. Tot slot kan het ook worden gebruikt bij spieren, botten en de huid.

Stofwisseling en stemming verhogen “Slim & Sassy”

Deze olie heeft een positieve invloed op de stofwisseling en verhoogt de stemming. Daarnaast kan het helpen om af te vallen doordat het de eetlust verminderd. Ook zorgt het voor balans in je metabolisme.

Huid problemen gebruik “Melaleuca (TeaTree)” 

Eén van de beste middelen tegen huidproblemen is Tea Tree. Want het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarnaast heeft het reinigende en herstellende eigenschappen met name voor de huid. Ook is het toepasbaar bij koortslip, schimmel infecties en eczeem. Bij mij hielp het vooral tegen de jeuk op mijn hoofd.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.