essentiële olie voor rust in het gezin

Essentiële olie voor rust in het gezin welke gebruik ik

Essentiële olie kent vele toepassingen. Ik gebruik het onder andere voor rust in het gezin. Dat klinkt heel makkelijk, maar welke olie gebruik je dan? Ik zal proberen uit te leggen welke olie ik gebruik en waarom. Wellicht kan het je helpen bij het maken van jouw keuze in olie.

Essentiële olie voor rust in het gezin

Als orthomoleculair therapeut & (sport)masseur heb ik natuurlijk al aardig wat tools om rust in het gezin te brengen. Natuurlijk speelt voeding een belangrijke rol. Prikkel je de darmen met verkeerde voeding, dan wordt de mens met deze darmen ook geprikkeld. Een massage is altijd fijn en zorgt voor een algeheel gevoel van welbehagen. De bron van de onrust wordt hiermee niet weggenomen. De oliën kunnen je bijvoorbeeld laten gronden als je olie gebruikt die gewonnen is uit wortels. Of je het gevoel geven dat je er mag zijn, dat doet bijvoorbeeld de geranium.

Ik gebruik al een tijdje de essentiële oliën van doTERRADe oliën zijn super goed te gebruiken als ondersteuning bij mijn behandelingen, maar ook binnen het gezin doen ze wonderen. Zo hebben wij ons snurk probleem goed kunnen oplossen met andere voeding en essentiële olie. Ondanks de magnesium & visolie  die ik de kids in de ochtend geef, was er toch nog wat onrust onder de kinderen. Toen heb ik de papieren die ik bij mijn starters kid had gekregen eens goed gaan doorlezen om te bepalen welke olie ik ging inzetten.

Stress

Alle kinderen hebben stress. De oudste omdat hij zoals hij er nu voor staat blijft zitten. Er komt nog een toets week aan die van al zijn vijf-en-een-halven zomaar vijven kan maken. De middelste heeft door haar ADHD en HSP weer last van de stress van de andere gezinsleden. De jongste heeft stress omdat ze is gevraagd mee te selecteren voor de opbouwgroep van turnen. Dat betekent dat ze selectie rondes moet doorlopen om uiteindelijk in die selectiegroep te komen. Ze turnt letterlijk de blaren op haar handen. Wij ouders hebben altijd stress, van de school van de kinderen, ons werk, de verbouwing in huis enz.

Welke olie heb ik gebruikt voor wie

Ieder gezinslid is weer anders dus niet iedereen krijgt hetzelfde. Al zijn er natuurlijk wel veel overeenkomsten. Doordat iedereen op zijn of haar eigen manier stress heeft van de dingen die “moeten”. Ik doe alle oliën onverdund onder de voeten van de kids. In de ochtend staan ze als paarden die nieuwe hoefijzers moeten om de olie te ontvangen.

Lavendel

Dit is een olie die iedereen kan gebruiken. Het helpt bij stress. Een mooie eigenschap is de emotionele balans die het geeft. Lavendel geeft rust lichamelijk en geestelijk. Maar je wordt er niet moe van, terwijl als je het neemt voor het slapen dan slaap je juist weer goed in. Het helpt bij de concentratie wat belangrijk is op school. De middelste met ADHD en HSP heeft daar wel eens moeite mee omdat haar hoofd vooral zo vol zit met gedachten. Gedachten van haarzelf, maar ook die van anderen. Door de lavendel wordt haar hoofd rustiger. Lavendel kalmeert ook, dus de jongste die nogal stekelig kan zijn, wordt hier echt rustig van.

Citroen

Deze olie staat vooral bekend om de reinigende werking. Ik doe een druppel in een glas water elke ochtend en dat voelt heerlijk. Voor het slapen gaan doe ik hem weer onder mijn voeten om door te slapen. Het helpt ook bij de concentratie, handig op school. Maar wat ik ook een mooie eigenschap vind is de stemming verhogende eigenschap. Dat is natuurlijk weer goed voor de rust in het gezin.

OnGuard

Wat ik hier fijn aan vind is dat hij het immuunsysteem ondersteund. Het zorgt voor afweer. De kinderen in deze tijd moeten zich staande houden in een tijd met veel prikkels van buiten. Vooral de sociale media is best een bedreiging. Maar op school in de klas jezelf beschermen kan geen kwaad. De kinderen voelen zich er veilig en zekerder door.

Slim & Sassy

Niet dat de kids moeten afvallen, maar de behoefte aan tussendoortjes mag wel minder. Omdat ik als orthomoleculair therapeut natuurlijk niet wil dat ze de hele dag eten. Dan worden ze alleen maar insulineresistent. Het regelt de bloedsuiker spiegel wat vooral voor de puber best handig is. De oudste heeft ook wel last van faalangst, hij kent zijn toets heel goed en dan toch haalt hij een onvoldoende. Deze olie helpt ook bij angst.

Frankincense (Wierookboom)

Ook hier weer een positieve invloed op de emotionele balans en immuunsysteem. Dus de olie maakt je sterk. Daarbij heeft hij herstellende en kalmerende eigenschappen. Ik gebruik hem bij de meiden. Bij de jongste op haar blaren van het turnen voor de selectie en wonder boven wonder is de huid daar al weer dicht. Bij de middelste op haar littekens die ze als kind heeft overgehouden van de waterpokken. Daar zit ze erg mee. En natuurlijk krijgen ze dan ook wat van de andere eigenschappen van deze mooie olie mee.

doTERRA essentiële olie zorgt voor rust in het gezin

Op deze manier gebruik ik de essentiële olie in het gezin. Per klacht kijk ik wat ik kan doen. Meestal is het een combinatie van de kennis die ik heb op voeding gebied, massage en olie. Het leuke aan de olie is dat het meteen werkt, want de kinderen gaan relaxed naar school. Ze stralen meer zelfvertrouwen uit en zijn vrolijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.