LomiLomi massage

Mijn adres is Hoge Larenseweg 42, Hilversum. Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

LomiLomi massage Hilversum

De LomiLomi massage is een heerlijke massage techniek uit Hawaï. Hierbij maak ik  gebruik van mijn onderarmen en veel warme olie. Voor mij is dit een fijne techniek om te geven omdat  mijn handen weinig worden belast. Daarbij is mijn werkhouding erg prettig omdat ik masseer vanuit de heupen. Het woord Lomi betekent massage, of te wel drukken, kneden, wrijven. De verdubbeling van het woord Lomi wordt hierbij gebruikt om te betekenis te versterken.

Een andere naam voor LomiLomi is liefdevolle handen massage. Wat deze techniek anders maakt dan andere massage technieken, zijn de onafgebroken vloeiende strijkingen. Hierbij zal ik het lichaam met volledige aandacht masseren. De bewegingen komen overeen met de ritmes van de natuur. Zoals een waterval of golven. Maar ook poezenvoeten. Wil je een afspraak maken voor deze heerlijke massage? Klik dan hier

LomiLomi massage wat is dat?

De LomiLomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaii en werd generatie na generatie doorgegeven. Bij deze massage gaat het om twee zaken, harmonie en liefde. Dit komt voort uit de Hawaïaanse filosofie de Huna. Deze filosofie staat in relatie tot lichaamswerk en genezing. Gebrek aan harmonie lijdt tot weerstand en dit veroorzaakt blokkades. Deze blokkades bevinden zich in de energiestroom. De massage heft deze blokkades op en heeft daarom een helende werking.

Mijn LomiLomi massage techniek heb ik geleerd bij MYOS Opleidingen Tijdens deze praktische specialisatie werd kort het theoretisch kader besproken. Daarna werd mij de basistechnieken voor de Westerse LomiLomi aangeleerd.

De LomiLomi massage techniek

De LomiLomi massage is bijna een soort dans. Het is een ritmische massage uitgevoerd op het hele lichaam. Bij deze massage maak ik gebruikt van de onderarmen en veel warme olie. Hierbij heb ik volledige aandacht voor de ontvanger. Mijn strijkingen zijn lang, vol en vloeiend. Hierdoor wordt de massage als intens ervaren. De helende werking zit in het opheffen van de blokkades. Net als bij andere massage vormen heeft ook de LomiLomi massage een positief effect op het zenuwstelsel, de bloedsomloop en organen. Als er veel knopen in spieren zitten zal ik deze met onderarm en elleboogtechnieken aanpakken. Als basis voor de beweging maak ik gebruik van de elementen uit de natuur. Hierbij kun je denken aan vurige vulkanen, watervallen en de golvende oceaan.

Hoe geef ik de LomiLomi

De ontvanger ligt nagenoeg naakt op zijn of haar buik. Hierbij zijn alleen een stukje van de billen bedekt. De kamer zal aangenaam warm zijn waardoor dit geen probleem is. Er zal veel contact zijn tussen de masseur en de ontvanger waarbij de masseur de bewegingen in een soort dans zal uitvoeren. De nadruk bij deze massage ligt op de ontspanning. Het lichaam komt door de vloeiende strijkingen in een natuurlijk ritme. De massage weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Hierbij kun je denken aan een waterval, maar ook aan regen of poezenvoeten.

Ik zal veel gebruik maken van warme olie, houd hier rekening mee. Ook in het haar zal olie komen daarom is een feestje na de LomiLomi niet zo handig.

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.