kinderen beschermen met essentiële olie op kamp

Kinderen beschermen op kamp met essentiële olie

Kinderen beschermen op kamp met essentiële olie klinkt wellicht wat vreemd. Want een kamp is een plaats waar kinderen veel plezier hebben. Toch is het ook een plaats waar ze wat extra bescherming van binnenuit kunnen gebruiken. Bescherming tegen alle bacteriën en virussen die rondzwerven op een kamp. Maar ook bescherming tegen vervelend gedrag van andere kinderen. Als ouder wil je dat jouw kind zich veilig voelt in een groep.

Kinderen beschermen op kamp met essentiële olie

Mijn kinderen gaan al jaren naar ZOKA zomerkampen. Het hele jaar kijken ze ernaar uit en praten ze erover, de ZOKA week. Een week waarin ze de vriendjes van vorig jaar weer zien, waarin ze laat naar bed gaan en veel snoepen. Van de 7 schone onderbroeken die ik meegeef, krijg ik er minimaal 5 weer terug. Omdat ze altijd de eerste week van de zomervakantie gaan, regent het vaak een groot deel van de week. Ze slapen een week in een vochtige tent met nog 7 andere kinderen. Het is ook een week zonder scherm en daar wordt niet over gemopperd. Want op kamp hebben ze geen scherm nodig. Het plezier met elkaar, de spelletjes die ze spelen, maken dat ze hun scherm totaal niet missen. Ik vraag mij ook wel eens af waarom we later in de zomervakantie 1500 kilometer rijden naar de Côte d’Azur, want daar hoor ik ze eigenlijk nooit over.

Medicatie

Medicatie voor je kinderen kan je afgeven bij de EHBO. Waar een lange rij staat om de puffer voor de astma van Marie en  laxeer middel voor Jan af te leveren. Want een groot deel van de kinderen heeft last van allergie, eczeem en darmklachten. In de eerste jaren gaf ik ze een doos mee met supplementen voor een week. Dus elke dag een multivitamine, visolie en magnesium. Ter compensatie voor het niet oer eten en de hoeveelheid snoep die ze kopen. Dit namen de kinderen mij niet in dank af, dus dat heb ik maar losgelaten. Ik ben het kamp gaan zien als een week immuunsysteem training. En dat past goed in mijn straatje.

Essentiële olie van doTERRA op kamp

De oudste wil niets van weten van essentiële olie mee op kamp. En ik wil niets weten van de 6 blikjes energy drank die onderin zijn tas zitten. Hem reset ik wel als hij weer thuis is. De middelste wilde wel graag een roller met doTERRA olie mee. Ze voelt zich daar zekerder door en lekkerder bij. Dus heb ik voor haar een mooie roller gemaakt die ze in de ochtend en in de avond onder haar voeten kan doen. Deze oliën heb ik erin gedaan:

Lavendel:

Voor wat innerlijke rust. Het helpt bij slapeloosheid waar ze nog wel eens last van heeft omdat ze ADHD heeft en HSP. Beide een gave, maar met zoveel prikkels ook wel lastig. Ze kan zich daar dan niet zo goed voor  afsluiten. Het helpt ook bij verdriet en daarmee bij heimwee. Op kamp heeft ze dat nooit, maar het is mooi meegenomen. Lavendel is insecten werend wat handig is bij muggen in het bos.

Smart & Sassy:

Deze helpt bij angst voor het onbekende. Het helpt tegen bacteriën en die zijn er genoeg op kamp. De bloedsuikerspiegel zal tijdens een kampweek aardig wat te verduren krijgen en ik wil niet dat ze insulineresistent terug komt. Een fijne bijkomstigheid is dat het de eetlust remt, hopelijk wordt het snoepen daardoor iets beperkt. De spijsvertering wordt ondersteunt wat ook geen overbodige luxe is met het kamp voedsel.

Frankincense (wierookboom):

Deze olie zorgt voor balans en ondersteunt het immuunsysteem. Het immuunsysteem is je afweer. Als je immuunsysteem goed is dan ben je als mens ook weerbaarder. Daarnaast helpt de Frankincense bij wratten. Die ze nog niet heeft, maar wellicht wel zou kunnen krijgen van alle blote wratten voeten in de douche.

Pepermunt:

Ook pepermunt helpt tegen bacteriën. Daarbij helpt pepermunt bij verstopping, waar ook mijn kids na een week witbrood met hagelslag wel last van hebben. De pepermunt is ook opwekkend en geeft wat energie wat na een paar nachten weinig slapen best handig is.

On Guard:

De On Guard is ook een immuunsysteem ondersteunende olie. Daarnaast regelt hij de bloedsuikerspiegel, ontsmet, ondersteunt de spijsvertering en helpt bij virale infecties.

Wild orange:

Van deze olie word je blij, dat heeft mijn altijd vrolijke ADHD-er niet nodig. Maar de Wild Orange ondersteunt ook bij slapeloosheid en angst wat wel weer van pas komt. Want alle indrukken en prikkels van de dag verwerkt mijn kind in de avond.

Lemon:

De Lemon ontsmet en reinigt. Met zoveel invloeden en emoties van anders die van buitenaf binnen komen is dat erg fijn. Want als HSP-er is het prettig om je van alle emoties van anderen te kunnen reinigen. Daarbij helpt de Lemon tegen beten en steken van insecten. Tot slot ontspant de Lemon en ondersteunt de spijsvertering. Ontspanning is natuurlijk niet alleen het slapen. Het is ook naar de wc kunnen want alleen als je ontspannen bent kan je goed naar de wc. Bij stress is de orthosympaticus actief, je lichaam is in vecht en vlucht toestand. En in deze toestand ga je niet naar het toilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.