Hielspoor voeding supplementen en essentiële olie

Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Eindelijk na jaren vond ik een hielspoor oplossing in voeding, supplementen en essentiële olie. Na een jaar tobben met mijn hielspoor kwam ik bij een orthomoleculair therapeut. Hij heeft mijn hielspoor orthomoleculair opgelost met advies over voeding en supplementen. Later heb ik zelf de olie gebruikt.

Hielspoor oplossing  voeding, supplementen en essentiële olie

Na een jaar tobben met hielspoor klachten kwam ik via mijn huidige fysio in aanraking met een orthomoleculair therapeut. Van alles had ik geprobeerd: shockwave, dryneedling, bindweefselmassage, ijs, mylogenics, zooltjes, andere schoenen, cortisone injectie en ibuprofen. Via de verschillende behandelaars kwam ik weer op nieuwe tips. Ik probeerde alles omdat ik er echt graag vanaf wilde. Wellicht dat ik zonder al deze probeersels ook niet bij de orthomoleculair therapeut was uitgekomen dus voor niets was het zeker niet. Wat de toestand van mijn darmen te maken hadden met de niet opgeloste hielspoor lees je in mijn blog het belang van gezonde darmen hoe verbeter ik mijn slijmvlies en flora. Uiteindelijk vond ik de hielspoor oplossing in voeding, supplementen en essentiële olie.

Verkeerde voeding

Eerst werd er naar mijn huidige voeding gekeken. Die was gewoon lekker Hollands, namelijk aardappels, groente, vlees, pasta en rijst. De orthomoleculair therapeut legde uit dat als je al niet zulke goede darmen hebt en je ze blijft prikkelen met verkeerde voeding dat het dan alleen maar erger wordt. Ik had altijd buikpijn, een opgeblazen buik en obstipatie. Zes keer per dag ging ik naar het toilet en dan kwam er niets. Als je kijkt naar wat ik at, waren dat vooral suikers, tarwe, zuivel en nachtschade producten. Allemaal producten die je niet moet eten als je jouw darmen wil herstellen. Ik at ook de hele dag door kleine beetjes. “Om de stofwisseling op gang te houden”. En ik at ontsteking bevorderende voeding zoals varkensvlees en suiker. Daarnaast weinig ontsteking remmende voeding zoals vette vis.

Goede voeding

Het oer dieet is een goede basis om darmproblemen tegen te gaan. Je voeding wordt dan je medicijn. Ik begon met drie dagen per week te koken uit Oergondisch genieten. Je leert vanzelf anders koken. De andere dagen aten we glutenvrij. Glutenvrij is makkelijker want dan mag je wel gewoon zuivel en aardappels.  Brood kan je makkelijk glutenvrij kopen en langzaam vervangen door ander eten.

Wij lunchen al jaren niet meer met brood, maar met soep, ei en een shake van noten, fruit en eiwitpoeder. Variatie is ook belangrijk.  Je kan het eten van de vorige dag als lunch meenemen. Maak er een lekkere salade bij en je mist die boterham niet.

Supplementen

Om mijn darmen te repareren ging ik glutamine gebruiken. En toen de darmwand hersteld was heb ik eerst zes weken de probiotica bifidus infantis genomen en daarna gewone probiotica. Hetzelfde heb ik voor de rest van het gezin gedaan. Omdat we allemaal last hadden van onze darmen. Zink en vitamine D zorgen voor een betere receptor gevoeligheid. Daarom slikken wij levertraan, ook in de zomer. Visolie en magnesium zijn eigenlijk een soort basis supplementen. Visolie zorgt ervoor dat je cellen soepel worden en dat je daardoor als mens ook flexibeler wordt. Daarnaast helpen de omega 3 vetzuren bij het remmenn van de ontsteking. Magnesium wordt bij veel processen in het lichaam gebruikt, zoals bij de omzetting van hormonen, maar ook bij het maken van ATP (energie). Zie mijn blog over magnesium en visolie . 

Massage bij hielspoor

In mijn hielspoor periode ben ik heel vaak naar een Chinese voetreflex masseuse geweest. Dit heeft erg geholpen. Onder de voeten zitten de reflexzone’s die corresponderen met de organen in ons lichaam. De bron van de hielspoor waren mijn darmen, deze masseuse nam deze regio daarom ook goed mee. Na de massage voelde mijn voeten altijd als herboren. Of alleen massage de hielspoor oplossing kan zijn betwijfel ik, wel heeft het eraan bij gedragen. Massage is een tijdelijke oplossing omdat het niet de bron aanpakt. Ik ga niet anders eten dankzij een massage bijvoorbeeld.

Essentiële oliën bij hielspoor

Ontsteking is een reactie van het immuunsysteem dat het lichaam toelaat om een infectie te bestrijden. Als een ontsteking chronisch wordt dan blijft het immuunsysteem actief met alle vervelende gevolgen van dien. Goede oliebij een ontsteking is wierook, teatree, eucalyptus of oregano. 

Conclusie 

Door mijn manier van eten, vaak kleine beetjes prikkelende en suikerhoudende voedingsstoffen was ik insulineresistent. Dit hielp niet mee bij het oplossen van de hielspoor. Mijn slechte darmen en de insulineresistentie waren de bron voor de hielspoor. De hele zomer op flipflops lopen was de aanleiding. Goede voeding, supplementen, olie en massage hebben mij goed geholpen. Ik ben er nu al jaren vanaf.

Op dit artikel zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie in dit artikel is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.

9 reacties op “Hielspoor voeding supplementen en essentiële olie

  1. Jeetje,bedankt!!ik loop al.enorm lang met hielspoor en het beinvloed mijn leven enorm negatief.doordat ik niet meer vaak loop vanwege pijn ben ik enorm aangekomenen door eeinig buiten te zijn echt depressief.ik vermijd de pijn.als jonge.meid had ik al chronische darm problemen en mijn voeding is idd niet altijd even goed.ik ga je tips opvolgen.baat het niet schaad et niet.groet maria

  2. Goedenavond, ik heb al heel lang last van mijn hielspoor. Het beperkt mij momenteel in mijn dagelijks doen en laten en wil er vanaf! Kunnen jullie mij daarbij helpen?
    Met vriendelijke groet,
    Renata Paulussen

  3. Goed artikel! Ik ga ermee aan de slag. Kan ik die oregano olie er direct op smeren of moet ik dat eerst in amandelolie doen?

    1. In de amandel olie of kokosolie, verdunnen in ieder geval. Als je oregano inneemt, dan met een capsule met daarin olijfolie. Oregano is een hete olie namelijk. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.