Mijn oplossing jeuk hoofd door stress

Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Mijn oplossing jeuk hoofd door stress. Ik heb geen luizen maar wel vaak jeuk op mijn hoofd. Dat komt door stress. Des te meer stress, des te meer jeuk op mijn hoofd. Gelukkig is hier makkelijk wat aan te doen. Door andere voeding, het gebruik van essentiële olie en anti stress shampoo.

Mijn oplossing jeuk hoofd door stress

Er is een relatief makkelijke oplossing tegen jeuk op het hoofd. Ik heb al jaren en echt al jaren last van jeuk op mijn hoofd. Daarbij  ook last van roos of misschien wel psoriasis. Van alles heb ik geprobeerd zoals: anti roos shampoo, behandeld tegen luizen (je weet maar nooit!), extra visolie. Maar ook kokosolie op de ergste jeuk plekken smeren, maar dat gaf mij alleen maar vet haar. En ook nog een hele boel verschillende shampoos.  Zowel van de Lidl als de natuurwinkel, maar niets hielp. Tenslotte kwam ik bij de Tuinen en daar adviseerde een man mij “Grahams natural hair shampoo”.  Zijn vrouw had last van stress roos en daarbij hielp het goed. Mijn jeuk is erger bij stress dus proberen kan geen kwaad. Enhet hielp, een beetje dan.

Jeuk en stress

Van binnenuit moet de stress ook worden aangepakt. Dus doe ik elke ochtend twee druppels citroen olie in mijn water. Dit zorgt voor een betere emotionele balans en helpt bij de bloedsuiker regulatie. Dankzij  de stress maak ik veel adrenaline aan en dat verhoogt de bloedsuiker spiegel. Ook doe ik weer elke ochtend de 5 Tibetanen, dat zijn yoga oefeningen voor je chakra’s. Die geven mij veel energie en zorgen ervoor dat ik relaxter ben, dus minder stres heb. In de ochtend en voor het slapen neem ik 400mg magnesium. Tot slot heb ik mijn zuivelinname verminderd. Van teveel zuivel krijg ik jeuk.

Essentële olie bij jeuk

Voor het slapen gaan doe ik een druppel Lavendel onder mijn voeten. Dit heeft een positieve invloed op de emotionele balans en de huid. En je slaapt er goed door in. Ook doe ik een druppel Citroen onder mijn voeten voor het slapen hiermee slaap ik beter door. Aan de shampoo heb ik een paar druppels TeaTree toegevoegd. Deze olie helpt trouwens ook tegen luizen, mochten die er ineens toch zijn. En nu eindelijk na al die jaren is de jeuk (zolang ik er niet over praat) bijna verdwenen!

Verder moet ik ook op mijn voeding letten: niet teveel suiker, want suiker geeft stress. Ook de gluten vermijden, want die geven stress in mijn darmen, waar ook je immuunsysteem zit. En stress geeft mij jeuk.

Op dit artikel zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie in dit artikel is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.

2 reacties op “Mijn oplossing jeuk hoofd door stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.