Sportmassage en andere massage vormen

Een sportmassage is een wat stevigere vorm van masseren dan bijvoorbeeld de ontspanningsmassage. Er zijn veel verschillende sportmassage ’s mogelijk. Zoals gespecialiseerde sportmassage voor voetballers en hardlopers. Bij de sportmassage worden ook bindweefselmassage technieken gebruikt. Bindweefselmassage kan ook worden ingezet tegen cellulitis.

Sportmassage

sportmassage of ontspannings massage een massage is altijd fijnNadat je een zware inspanning heb geleverd of na een dag  zitten een massage is altijd fijn. De doorbloeding wordt gestimuleerd hierdoor zorgt de massage voor een sneller herstel. Voor een sportmassage, ontspanningsmassage, bindweefselmassage, AromaTouch en zwangerschapsmassage kun je bij mij terecht. Ik heb thuis een praktijkruimte met massagetafel en als je hebt gesport bij Basic Fit in Hilversum, kan je na het sporten langs komen. Ik huur daar een ruimte. Ook niet-leden kunnen een afspraak maken bij BasicFit voor een (sport)massage.

Sportmassage bij hardlopers:

Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de knie en het onderbeen. Vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment. Dit wordt gevolgd door een landing op één been en voet. De landingsvoet vangt hierbij een gewicht van zo’n 250 kg op met behulp van de knie, enkel en voetgewrichten. De spieren van het onderbeen en rondom het kniegewricht zijn de schokbrekers. Daardoor is het niet vreemd dat als je niet goed getraind bent of moe, de kans op blessures groter is. Ook speelt de opbouw van de training een rol. De massage zal bestaan uit:

  • Massagetechnieken voor de spieren van de voet
  • Massage van de kuit en buitenkant van het onderbeen
  • Triggerpoint technieken
  • Bindweefselmassage technieken
  • Schuddingen van de knie en enkel gewrichten

Als je als hardloper erge last hebt van je hamstrings, dan geef ik je de gespecialiseerde massage voor voetballers. Hierbij staan de hamstrings en de billen centraal.

Sportmassage bij voetballers:

sportmassage bij voetballers foucus op de hamstringsEr zijn veel sportmasseurs actief in de voetbal wereld. En met zo’n 760.000 voetbal blessures per jaar is dat hard nodig. Een gespecialiseerde massage voor voetballers is dus geen overbodige luxe, op deze manier kunnen al deze blessures goed verholpen worden.

Hoe komt voetbal dan zo blessure gevoelig? Dat komt omdat het een intensieve interval en contact sport is.  Hierdoor is er zelfs een grote kans dat een voetballer op de spoedeisend hulp terecht komt.  Naast de trauma’s aan de knie en enkel, komen er ook verschillende vormen van spierblessures in het bovenbeen voor. Meestal betreft het dan de hamstrings.

Het voorkomen van hamstringblessures heeft hiermee een hoge prioriteit. Daarbij zijn een goede trainingsopbouw en wedstrijdritme van belang. Deze gespecialiseerde massage staat geheel in het teken van de bil en de hamstrings. Voor hardlopers is deze massage ook een echte aanrader.

Bindweefselmassage:

Bindweefselmassage is een intensieve massage techniek gericht op het herstellend vermogen van de huid. De doorbloeding wordt gestimuleerd en verklevingen worden losgemaakt. Hierdoor wordt de huid aangezet tot versteviging en cel vernieuwing. Bindweefselmassage is zeer effectief doordat de opneembaarheid van de huid wordt verbeterd en de huid los komt. Hierdoor laten mensen soms letterlijk hun problemen los.

Bindweefselmassage op de rug

Bij een bindweefselmassage op de rug houd ik net als bij een orthomoleculair consult eerst een anamnese. Daarna voer ik een klein onderzoek uit op de rug. Daarbij zal ik naar de huid kijken, de temperatuur voelen en de gevoeligheid meten door de huid op te pakken. Op deze manier breng ik in kaart waar de klacht(en) zich bevinden. De plaatsen op de rug staan in relatie tot de rest van het lichaam. Zo kan je aan de rug zien of iemand last heeft van zijn darm of juist van zijn voet. Als de oorsprong van de klacht zich op de rug bevindt, zal ik de massage ook op de rug geven. Indien nodig geef ik ook een voedingsadvies.

Bindweefselmassage tegen cellulitis

Bindweefselmassage kan ook goed worden ingezet tegen cellulitis. Dan zal ik je zes weken lang elke week ongeveer een uur behandelen. Daarna kom je om de vier tot zes weken terug voor een soort onderhoud behandeling. Doordat de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd zullen de deukjes in de huid minder diep worden en het huidoppervlak wordt gladder en strakker.

Omdat een bindweefselmassage doorgaans niet als heel prettig wordt ervaren, eindig ik de bindweefselmassage met een ontspannende massage. Hiermee komt het behandelde weefsel tot rust en ga jij met een prettig gevoel naar huis.

Massage bij lage rugklachten:

Lage rugklachten zijn veel voorkomend en makkelijk te verlichten met een massage. Een hernia is niet direct een aanwijzing om niet te masseren. Doordat ik een goede kennis heb over de bouw de vorm en de functie van de tussenwervelschijf en de kennis over de verschillende soorten hernia’s, kan ik goed bepalen of een massage kan worden gegeven. Alleen bij een verzakking wordt een massage niet gegeven, dan zal ik je doorverwijzen naar een arts.

Massage bij nek & schouderklachten:

Er zijn veel mensen in Nederland die last hebben van nek en schouderklachten als gevolg van een valpartij of een verkeerde houding tijdens het werk. Of door overbelasting in de sport. Doormiddel van kennis over de relatie tussen de nek en de schoudergordel kan er een goede massage gegeven worden. Hierdoor zullen de klachten snel verminderen. Nadat je gemasseerd bent zal je heerlijk ontspannen zijn. Ook wordt de massage als zeer prettig ervaren. Het is raadzaam te kijken naar de oorzaak van de klachten. Bij nek en schouderklachten zitten deze meestal in de houding. Met name de houding achter de computer. Stress speelt hierbij een grote rol. Wist je dat je bij een deel van de massage op je rug ligt? Op deze manier kan ik de nek goed losmaken. De  olie die ik hierbij kan gebruiken is DeepBlue, deze zal de spieren rond de nek verzachten.

MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair consult deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Doorgaans krijgt iemand per dag € 40,- vergoed tot een maximum wat afhangt van aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

Doe de zorg vergoeding check hier

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Klachten Commissie Alternatieve Behandelwijzen, KAB. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.KAB

erkend door MBOG

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.