Rosalie orthomolecualair therapeut & sportmasseur

Ik ben Rosalie, orthomoleculair therapeut  en (sport)masseur uit Hilversum. Voor een goed voedingsadvies, sportmassage, bindweefsel, ontspanningsmassage of AromaTouch. Wil je een afspraak voor een orthomoleculair consult of een (sport)massage? Klik dan hier. Ik zie je graag in mijn praktijk.

Orthomoleculair therapeut sportmasseur

Ik heb een man, 3 kids en 2 katten. De katten zijn Ragdolls deze zijn lief, wollig en zacht. Daarvan heb ik een dekkater en een poes waarmee ik fok. Ik woon in Hilversum, daar heb ik mijn praktijk. Ook huur ik een ruimte bij BasicFit Hilversum, hier masseer ik leden en niet-leden van BasicFit Hilversum.

Opleidingen:

IRosalie Hoefkens Voedingsdeskundige en Sportmasseur Hilversumk heb HBO organische chemie gestudeerd aan de Hoge School van Amsterdam. Daarna volgde ik de opleiding voor orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI bij Bonusan. Mijn supplementen koop ik bij Bonusan maar ook bij VENAVO. De eigenaar van VENAVO staat elke zaterdag in Hilversum op de markt. Hij heeft veel kennis over zijn supplementen en denkt goed met je mee. Tenslotte heb ik mijn  medische basiskennis gevolgd bij Con Amore. Terwijl ik tegelijkertijd de opleiding voor NGS-sportmasseur bij MYOS Opleidingen volgde. Later heb ik aanvullende massage gerelateerde opleidingen ook bij MYOS Opleidingen gevolgd. Vanaf september start ik met de opleiding tot klinisch PNI therapeut via Bonusan.

Orthomoleculair therapeut:

Een orthomoleculair therapeut geeft doorgaans een voedingsadvies. Evenals een advies over leefstijl en het gebruik van supplementen. Voedingsadvies is altijd nuttig.  Mits je de adviezen opvolgt. Als gevolg van goede voeding kunnen onderstaande klachten doorgaans geheel verdwijnen:

 • Verteringsproblemen, opgeblazen buik of buikpijn
 • Diarree of obstipatie
 • Allergieën en eczeem
 • Vermoeidheid
 • Overgewicht
 • Migraine
 • Fibromyalgie
 • Auto-immuunziektes
 • Depressie
 • Hormonale klachten
 • Hart en vaat problemen of een hoge bloeddruk

Sportmasseur:

Een (sport)massage stimuleert de doorbloeding waardoor je sneller hersteld na een inspanning of een dag zitten. Je kan kiezen uit een stevige bindweefselmassage of juist een heerlijke ontspanningsmassage. Door middel van de verschillende specialisaties die ik heb gevolgd kan ik mijn massage goed aanpassen op de wensen van de cliënt. Zodoende kan een hardloper op een specifieke massage voor hardlopers rekenen. Terwijl iemand met lage rug klachten een massage krijgt speciaal hiervoor. Kortom wat voor massage het uiteindelijk ook wordt, het zal altijd bijdragen aan een algeheel gevoel van welbevinden en ga je als herboren weer naar huis.

Berichten – gezin en klachten:

Op mijn berichten pagina’s met verschillende categorieën kan je lezen hoe ik mijn kennis toepas op mijn gezin. Zo gaan mijn berichten over voeding, bewegen en lichamelijke klachten. Al met al zijn wij een zeer sportieve familie met verschillende sporten. De oudste kinderen doen aan voetbal en de jongste doet aan turnen. Wij sporten immers zelf ook. Ik doe aan fitness, yoga en hardlopen en Wouter aan systema waarbij hij ook docent is. De oplossingen voor de lichamelijke klachten lees je terug in mijn berichten. Want juist door het oefenen op mijn gezin, kan ik een goed advies geven aan mijn klant.

Berichten – gezin en voeding:

Vroeger waren wij een gewoon Hollands gezin en aten aardappels en we namen  bij elke maaltijd een toetje. Intussen weten we wel beter. Want sinds we 75% oer eten zijn onze klachten sterk verminderd. Ook aten wij minimaal zes keer per dag waardoor we vaak moe en prikkelbaar waren. Het voedingscentrum adviseert anders wij blijven bij oer. In mijn berichten zal ik hier uitleg over geven. Dus wie weet vind je daar nog wel handige tips voor een gezonde gezellige lunch, maar ook een eenvoudige oplossing voor het gesnurk van je man.