Orthomoleculair consult

Tijdens een orthomoleculair consult geef ik na een grondige anamnese voedingsadvies op basis van de klacht. Hierbij gaan we de klacht bij de bron aanpakken. Indien nodig kan het advies worden aangevuld met een massage of het gebruik van essentiële olie. Om een afspraak te maken klik dan hier.

Orthomoleculair consult, de voorbereiding

Via de mail, contact formulier of telefoon heb je laten weten dat er behoefte is aan een orthomoleculair consult. We plannen een afspraak in en ik stuur je per mail een vragenlijst. Met de vragen lijst stuur ik je ook een factuur voor het voorbereiden van het consult aan de hand van de vragenlijst. Uit de vragenlijst volgt een eerste hypothese die we tijdens het eerste orthomoleculair consult bespreken.

Vervolgens kom je op consult waar een massage van ongeveer een half uur bij inbegrepen is. voor welke massage vorm ik kies hangt af van de antwoorden op de  vragen. Als daaruit blijkt dat het immuunsysteem erg actief is en er veel stress is zal ik kiezen voor een AromaTouch massage. En anders wordt het een ontspanningsmassage. De massage zorgt voor een betere band tussen ons en zal de behandeling ten goede komen.

Het orthomoleculair consult zelf

Het eerste orthomoleculair consult duurt ongeveer anderhalf uur. Hierin neem ik een anamnese af op basis van de vragenlijst. Dit is een soort vraaggesprek. Hierbij zal ik vragen stellen om te toetsen of de eerste hypothese juist is.  Van de klacht proberen we een film te maken en dan kijken we wat een haalbaar behandelplan is. Ook wordt er gekeken naar wat we aanvullend op de behandeling kunnen doen. Het behandelplan bestaat uit een voeding en een leefstijl advies. Het inzetten van essentiële oliën van doTERRA wordt hierin meegenomen net als het inzetten van eventuele supplementen.

Een aantal weken na het eerste orthomoleculair consult zien we elkaar weer. Dan kijken we hoe het met het met je gaat. Daarbij kijken we of het behandelplan nog voldoende is. We bespreken de resultaten en indien nodig passen we het behandelplan aan.

Hoe lang duurt het traject van orthomoleculair consult?

Als het traject van orthomoleculair consult is ingezet, duurt het enkele maanden voordat het doel is bereikt. Doordat de veranderingen langzaam gaan, zal het resultaat wel blijvend zijn. Tenslotte is dat wat je wilt. Terwijl je lekker blijft eten toch aan je klachten werken. Het traject duurt dan wel een paar maanden, maar wij hoeven elkaar niet elke week te zien. Twee consulten zou genoeg moeten zijn. Voor vragen tussendoor mag je mij altijd mailen of bellen.

MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair consult deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Doorgaans krijgt iemand per dag € 40,- vergoed tot een maximum wat afhangt van aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

Doe de zorg vergoeding check hier

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Klachten Commissie Alternatieve Behandelwijzen, KAB. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.KAB

erkend door MBOG

Kunnen afspraken ook telefonisch?

Kan het orthomoleculair consult niet per mail of telefonisch? Dat kan zeker. Al geef ik er de voorkeur aan je te zien. Aan iemands lichaamstaal, gezicht of geur kan je veel afleiden. Als je erg immobiel bent of ver weg woont is een consult per mail of telefoon natuurlijk een goede uitkomst. Dan stuur ik je eerst een vragenlijst op die we dan per mail of telefoon bespreken. Op basis van dit gesprek stel ik een behandelplan op wat ik je dan mail. Het grootste effect bereiken we toch door elkaar live te zien.


Routebeschrijving

Vul hieronder jouw adres in voor een routebeschrijving.

Tarieven*

orthomoleculair consult met vergoeding van de verzekering € 80,-
orthomoleculair consult zonder vergoeding van de verzekering € 60,-
massage 30 minuten € 30,-
massage 60 minuten € 50,-
ontspanningsmassage van het hele lichaam 90 minuten € 75,-

* tarieven zijn inclusief 21% btw

 Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.