Orthomoleculair consult

Tijdens een orthomoleculair consult geef ik na een grondige anamnese voedingsadvies op basis van de klacht. Hierbij gaan we de klacht bij de bron aanpakken. Indien nodig kan het advies worden aangevuld met een massage of het gebruik van essentiële olie. Om een afspraak te maken klik dan hier.

Orthomoleculair consult, de voorbereiding

Via de mail, contact formulier of telefoon heb je laten weten dat er behoefte is aan een orthomoleculair consult. Dan plannen we een afspraak in, houd er rekening mee dat het eerste consult ongeveer anderhalf tot twee uur kan duren.

Het orthomoleculair consult zelf

Het eerste orthomoleculair consult duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Hierin neem ik een uitgebreide anamnese af, een anamnese is een soort vraaggesprek. Van de klacht probeer ik een film te maken en een eerste hypothese. Deze hypothese bespreken we en van daaruit stellen we samen een haalbaar behandelplan op.  Ook wordt er gekeken naar wat we aanvullend op de behandeling kunnen doen. Het inzetten van essentiële oliën van doTERRA wordt hierin meegenomen net als het inzetten van eventuele supplementen.

Ook kijken we of een massage ingezet kan worden. Vooral de AromaTouch is een massagevorm die bij veel klachten wordt gebruikt. Dit komt omdat de AromaTouch op veel verschillende gebieden werkt. Zoals stress vermindering, het immuunsysteem versterken, ontstekingen in het lichaam verminderen en de communicatie tussen weefsel en organen verbeteren via het centrale zenuwstelsel. Als er tijd (en zin) over is, dan zal ik de massage geven, mijn tafel zet ik altijd klaar. Een massage zorgt voor een betere band tussen de cliënt en therapeut, maar de cliënt moet zich daar wel comfortabel bij voelen.

De anamnese , de film van de klacht de eerste hypothese en het behandelplan werk ik uit in een cliëntendossier. Dit dossier stuur ik je op per mail.

Een aantal weken na het eerste orthomoleculair consult zien we elkaar weer. Dan kijken we hoe het met het met je gaat. Daarbij kijken we of het behandelplan nog voldoende is. We bespreken de resultaten en indien nodig passen we het behandelplan aan.

Hoe lang duurt het traject van orthomoleculair consult?

Als het traject van orthomoleculair consult is ingezet, duurt het enkele maanden voordat het doel is bereikt. Doordat de veranderingen langzaam gaan, zal het resultaat wel blijvend zijn. Tenslotte is dat wat je wilt. Terwijl je lekker blijft eten toch aan je klachten werken. Het traject duurt dan wel een paar maanden, maar wij hoeven elkaar niet elke week te zien. Twee of drie consulten zou genoeg moeten zijn. Voor vragen tussendoor mag je mij altijd mailen of bellen.

MBOG

Per 1 maart 2018 ben ik lid van de MBOG. Dat betekent dat iemand met een aanvullende verzekering een orthomoleculair consult deels vergoed krijgt. De behandeling valt onder “alternatieve geneeswijzen”. Doorgaans krijgt iemand per dag € 40,- vergoed tot een maximum wat afhangt van aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt niet voor een massage.

Doe de zorg vergoeding check hier

de MBOG is voor haar leden aangesloten bij de Klachten Commissie Alternatieve Behandelwijzen, KAB. De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen draagt zorg voor de klachtenbehandeling conform de landelijke klachtregeling voor beroepsbeoefenaren Alternatieve / Complementaire behandelwijzen.KAB

erkend door MBOG

Kunnen afspraken ook telefonisch?

Kan het orthomoleculair consult niet per mail of telefonisch? Dat kan zeker. Al geef ik er de voorkeur aan je te zien. Aan iemands lichaamstaal, gezicht of geur kan je veel afleiden. Als je erg immobiel bent of ver weg woont is een consult per mail of telefoon natuurlijk een goede uitkomst. Dan stuur ik je eerst een vragenlijst op die we dan later per mail of telefoon bespreken. Op basis van dit gesprek stel ik een behandelplan op wat ik je dan mail. Voor een consult per mail rekening twee keer een uur. Het eerste uur is om de vragenlijst uit te werken en een eerste hypothese op te stellen en het tweede uur is voor het uitwerken van het behandelplan en het telefoongesprek.


Routebeschrijving

Vul hieronder jouw adres in voor een routebeschrijving.

Tarieven*

orthomoleculair consult met vergoeding van de verzekering  (60 minuten) € 80,-
orthomoleculair consult zonder vergoeding van de verzekering (60 minuten) € 60,-
massage 30 minuten € 30,-
massage 60 minuten € 50,-
ontspanningsmassage van het hele lichaam 90 minuten € 75,-

* tarieven zijn inclusief 21% btw let op: vanaf 1 januari 2019 zijn de tarieven exclusief btw

 Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.