LomiLomi massage

LomiLomi massage HilversumLomiLomi massage is een heerlijke massage techniek uit Hawaï. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de onderarmen en veel warme olie. Voor de masseur een fijne techniek om te geven omdat  de handen weinig worden belast. Daarnaast is de werkhouding erg prettig doordat er vanuit de heupen wordt gemasseerd. Het woord Lomi betekent massage, of te wel drukken, kneden, wrijven. De verdubbeling van het woord Lomi wordt hierbij gebruikt om te betekenis te versterken.

Een andere naam voor LomiLomi is liefdevolle handen massage. Wat deze techniek anders maakt dan andere massage technieken, zijn de onafgebroken vloeiende strijkingen. Hierbij wordt het lichaam met volledige aandacht van de masseur gemasseerd. De bewegingen komen overeen met de ritmes van de natuur. Zoals een waterval of golven. Maar ook poezenvoeten. Wil je een afspraak maken voor deze heerlijke massage? Klik dan hier

LomiLomi massage wat is dat?

LomiLomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaii en werd generatie na generatie doorgegeven. Bij deze massage gaat het om twee zaken, harmonie en liefde. Dit komt voort uit de Hawaïaanse filosofie de Huna. Deze filosofie staat in relatie tot lichaamswerk en genezing. Gebrek aan harmonie lijdt tot weerstand en dit veroorzaakt blokkades. Deze blokkades bevinden zich in de energiestroom. De massage heft deze blokkades op en heeft daarom een helende werking.

Mijn LomiLomi massage techniek heb ik geleerd bij MYOS Opleidingen Tijdens deze praktische specialisatie werd kort het theoretisch kader besproken. Daarna werden de basistechnieken voor de Westerse LomiLomi aangeleerd.

De LomiLomi massage techniek

De LomiLomi massage is bijna een soort dans. Het is een ritmische massage uitgevoerd op het hele lichaam. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van de onderarmen en veel warme olie. De masseur heeft volledige aandacht voor de ontvanger. De strijkingen zijn lang, vol en vloeiend. Hierdoor wordt de massage als intens ervaren. De helende werking zit in het opheffen van de blokkades. Net als bij andere massage vormen heeft ook de LomiLomi massage een positief effect op het zenuwstelsel, de bloedsomloop en organen. Als er veel knopen in spieren zitten kunnen deze met onderarm en elleboogtechnieken worden aangepakt. Als basis voor de beweging worden de elementen uit de natuur gebruikt. Hierbij kun je denken aan vurige vulkanen, watervallen en de golvende oceaan.

Hoe wordt de LomiLomi massage uitgevoerd

De ontvanger ligt nagenoeg naakt op zijn of haar buik. Hierbij zijn alleen een stukje van de billen bedekt. De kamer zal aangenaam warm zijn waardoor dit geen probleem is. Er zal veel contact zijn tussen de masseur en de ontvanger waarbij de masseur de bewegingen in een soort dans zal uitvoeren. De nadruk bij deze massage ligt op de ontspanning. Het lichaam komt door de vloeiende strijkingen in een natuurlijk ritme. De massage weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Hierbij kun je denken aan een waterval, maar ook aan regen of poezenvoeten.

Er zal veel gebruik worden gemaakt van warme olie, houdt hiermee rekening. De olie zal ook in het haar terecht komt. Na de massage naar een feestje is geen goed idee.