keelpijn oplossing met essentiële olie

Keelpijn oplossing symptomatisch en emotioneel bekeken

Om direct een afspraak te maken kan je:
bellen 06 21 20 14 15, WhatsApp-pen of mailen naar rosalie@oerlogisch.nl
Je kan ook een afspraak maken via boek een voedingsadvies of massage

 

Keelpijn oplossing, want elke seizoen overgang is het weer raak. Als kind had ik zangles en bij de uitvoering voor de kerstvakantie had ik altijd keelpijn. Mijn solo’s kon ik dan vaak niet zingen. Mijn vader liet mij op kruidnagel kauwen en dat hielp. Intussen ben ik ouder en snap ik wat keelpijn betekent emotioneel en op deze manier kan ik het ook beter oplossen.

Keelpijn oplossing

De keelpijn kan je op een aantal verschillende manieren bekijken om op deze manier tot een goede oplossing te komen. Eerst vraag ik mij altijd af of ik wellicht iets moet zeggen. Iets wat ik liever niet wíl zeggen zodat ik er keelpijn van krijg. Deze keer was dat niet het geval want intussen is de keelpijn weg. Als ik wat moet zeggen, dan blijft de keelpijn aanwezig ondanks alles wat ik eraan doe.

Keelpijn wat is dat nu eigenlijk emotioneel?

Toen ik achttien was en net samenwoonde met mijn man, hadden we constant ruzie. Eigenlijk wilde ik niet samenwonen, maar durfde dat niet te zeggen. Keelpijn gaat over eerlijke communicatie, zowel naar jezelf als naar anderen. Durven bij jezelf te blijven en je waren gevoelens te uiten. Ik wil het iedereen naar de zin maken ten kostte van mijzelf en vind het heel moeilijk om mijn grenzen aan te geven. Dan krijg ik keelpijn.

Uiteindelijk kreeg ik zo vaak keelpijn met ontstoken amandelen, (angina) dat de dokter besloot na drie antibiotica kuren die niet aansloegen, mijn keelamandelen te laten verwijderen. Zo ver kan het gaan, als je niet eerlijk bent in je communicatie. Want ondanks dat mijn amandelen zijn weggehaald heb ik nog steeds af en toe keelpijn.

Kruidnagels als keelpijn oplossing

Als kind heb ik van mijn achtste tot mijn negentiende jaar met een tussenstop van vier jaar zangles gehad. Vaak had ik bij de december uitvoering keelpijn, en dacht dat dit kwam door de overgang van herfst naar winter. Mijn vader adviseerde mij toen ik zo’n keelpijn had bij de musical op de middelbare school om op een kruidnagel te kauwen. Dit hielp fantastisch. Waarom wist ik toen niet, maar dat vond ik toen niet belangrijk.

Gorgelen met sterke thee als keelpijn oplossing

Later toen ik twintig was en nog geen orthomoleculair therapeut, ging ik bij keelpijn altijd naar de apotheek. Daar kocht ik alle medicatie die ik kon vinden tegen mijn keelpijn. Gelukkig hebben wij een fijne apotheker, want hij gaf mij een super goed advies. De apotheker vertelde dat als je gewone Engelse thee heel lang laat trekken, totdat het zwart wordt, er een stofje vrijkomt dat ontstekingsremmend is. Als je dan gaat gorgelen met deze thee, dat dit helpt tegen de keelpijn en mogelijke ontsteking. En dat klopt! Als je gorgelt met heel sterke zwarte thee dan gaat de keelpijn weg.

Essentiële olie bij keelpijn

Een druppel teatree olie werkt bij keelpijn, net als manuka honing. De bijen maken deze honing dan ook van de teatree bloemen.

Conclusie 

Keelpijn zegt veel meer dan pijn in de keel. Als je alleen het symptoom behandeld, de pijn in de keel, blijft het ook terug komen. Mijn keelpijn is begonnen in mijn tiener jaren, toen ik mijn grenzen aan moest geven. Telkens wanneer ik dat moet doen en niet doe, krijg ik keelpijn. Deze energie uit het verleden, hoe vervelend het ook was, zou nu geen rol meer moeten spelen. Daarnaast is er ook de overgang tussen de seizoenen die een rol speelt. Al denk ik daarover dat dit nu aan elkaar gelinkt is. Mijn eerste niet-grens-aangevende-keelpijn, viel samen met de seizoen wissel. Ik wilde de solo’s niet, want ik vond dat eng. Dat durfde ik niet te zeggen, dus kreeg ik keelpijn. Door de keelpijn hoefde ik de solo’s niet te zingen, probleem opgelost… of is dit pas het begin van de oplossing?

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De informatie op deze pagina is informatief van aard en niet bedoeld als persoonlijk medisch advies. Oerlogisch kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor: direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie.

 

 

 

3 reacties op “Keelpijn oplossing symptomatisch en emotioneel bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.